"SA MNOGO TOGA NISAM ZADOVOLJAN!" Zvezda pregazila Budućnost kako su "delije" samo mogle da sanjaju, a Duško Ivanović nije najsrećniji

Novosti online

14. 05. 2023. u 21:45

CRVENA zvezda je nokautirala Budućnost u prvoj polufinalnoj utakmici regionalnog košarkaškog nadmetanja, a njen trener je imao šta da zameri svojoj ekipi.

СА МНОГО ТОГА НИСАМ ЗАДОВОЉАН! Звезда прегазила Будућност како су делије само могле да сањају, а Душко Ивановић није најсрећнији

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podsetimo, Zvezda je ubedljivo pobedila Budućnost u Beogradu, a odmah nakon meča Duško Ivanović, strateg crveno-belih, ovako je sumirao utiske:


- Mislim da je ključ za ovu utakmicu bio u našoj energiji, našoj odbrani. Uz lagane koševe uspeli smo da pobedimo prvu utakmicu protiv ekipe koja je pokazala jedno lice koje nije njeno pravo lice. Mi znamo da je Budućnost jedna jaka, čvrsta ekipa... Nama treba još jedna pobeda i znamo da će biti vrlo teško.

Upitan da li ima nečeg čime nije zadovoljan u ovakvoj pobedi, odgovorio je kratko:

- Ima! Puno toga! Ali, neću o tome.

Na konstataciju da je možda ključ ovakve igre Zvezde u tome što je imala daleko više vremena da se pripremi za utakmicu nego kada igra u ritmu ABA liga - Evroliga, Ivanović je podsetio na jednu stvar:

- Sve ima svoju dobru i lošu stranu. Jer, kada se napravi duža pauza posle jednog intenzivnog perioda u kome smo igrali svaki drugi dan utakmice, onda postoji mogućnost da se izgubi ritam. Međutim, mi smo uspeli da ga sačuvamo. Ali... sad ponovo imamo jednu dužu pauzu, pa se ja nadam da ćemo uspeti da održimo ritam. A, naravno, dobro je kada se pauzira da se oporave igrači i da na miru spremamo utakmicu. To je pozitivno.

Trener Budućnosti: "Nismo bili na utakmici"

- Posle onakvog rezultata, onakve prve četvrtine, sve je bilo jasno. U sudaru dve kvalitetne ekipe, ako niste na maksimalnoj koncentraciji svih 40 minuta, onda nemate šta da tražite protiv ovakvog tima kao što je Zvezda. A mi ne samo da nismo bili na takvom nivou, nego nismo, sem četiri, pet minuta, "bili" na utakmici - rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

Tome je dodao i sledeće:

- Mi nećemo da izađemo na drugu utakmicu sa željom da što manje izgubimo, nego da pobedimo. Ali, ovo je plej-of. Zvezda i Partizan su pokazali razliku u kvalitetu u odnosu na druge timove tokom ligaškog dela sezone, a sada, sa ovakvim pristupom... U doigravanju je "glava" drugačija, pa može da se iskaže još veća razlika u odnosu na suparnike.

Drugi susret ovih rivala na programu je u utorak, 23. maja, od 20 časova u Podgorici, a u finale će ona ekipa koja ostvari dve pobede.

Statistika

Polufinale ABA lige 2022/2023, prva utakmica

Crvena zvezda - Budućnost 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12)
Crvena zvezda: Vildoza 10p, 3as, 1uk, Kampaco 11p, 6as, 3os, 3uk, Mitrović 11p, 10sk, 3as, Lazić 3, Martin 6p, 5sk, Dobrić 5, Ivanović 5, Nedović 7p, 5as, Marković 3p, 4sk, Kuzmić 2p, 4sk, Petrušev 17p, 3sk, 2as, 1bl, Bentil 13
Budućnost: Rejnolds 2, Bel-Hejns, Atić 9, Kaba 7, Lekomt, O'Brajan 9, Ilić 2, Jagodić Kuridža 4, Drobnjak 2, Popović, Grin 13, Kamenjaš 7

 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna