UKRAJINA TUGUJE: U strašnim borbama kod Bahmuta poginuo ukrajinski reprezentativac

Novosti online

14. 05. 2023. u 21:33

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i ratnih zbivanja, a sada je dobio novo tužno poglavlje.

УКРАЈИНА ТУГУЈЕ: У страшним борбама код Бахмута погинуо украјински репрезентативац

Foto: pixabay

U borbama za Bahmut, ili kako ga Rusi često zovu Artjomovsk - grad koji najveće žarište aktuelnog vojnog sukoba zbog svoje geo-strateške važnosti i za odbranu trenutnih ukrajinskih linija, ali i za rusku želju za oslobađanje onih oblasti koje smatraju svojim, svakodnevno ginu ljudi.

Ovoga puta, među poginulim vojnicima je i jedan ukrajinski reprezentativac.

Kako je saopštio Fakultet za fizičko vaspitanje i sport VGPU Ukrajine, reprezentativac te zemlje i višestruki šampion u kajakaškom slalomu, 33-godišnji Oleg Serij, poginuo je kao obaveštajac u borbi u Bahmutu.

Serij je je bio ukrajinski "majstor sporta", odnosno zaslužni građanin za dostignuća u sportskim nadmetanjima.

Bio je višestruki prvak države i učesnik evropskih prvenstava, a pored toga on je vrlo vešto i skijao i radio kao spasilac u jednom predelu Karapa.

"Na tom poslu ga je rat i zatekao, usled čega se odmah vratio kući, zadužio vojnu uniformu Vojnih snaga Ukrajine, u kojima je služio kao obaveštajac. Nažalost, jedan zadatak u neposrednoj blizini Bahmuta bio je koban po njega. Njegova supruga je ostala bez muža, a njihova ćerkica bez oca. Neka je slava heroju Ukrajine", piše ukrajinski portal sport.24tv.

Ukrajina - površina i broj stanovnika

Podsetimo, prema popisu iz 2001. godine, u Ukrajini, čija je površina 603.628 kvadratnih kilometara,  živelo je 48.457.102 stanovnika, od čega se 77,8 njih izjasnilo kao Ukrajinici, 17,3 kao Rusi, a 4,9 su bili ostali.

Prema procenama za januar 2022, pred početak rata, odnosno "specijalne vojne operacije" kako to Rusija naziva, u Ukrajini je živelo oko 41,6 miliona ljudi.

Najnovije vesti vezane za rat u Ukrajini možete uživo, iz minuta u minut, da pratite u današnjem blogu uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!