BOSNA TUGUJE, CRNA GORA SLAVI: Nikola Ivanović odveo Đetiće na Mundobasket, Mađari otkinuli krila "zmajevima"

Novosti online

26. 02. 2023. u 21:07

KOŠARKAŠI Crne Gore po drugi put uzastopno izborili su se za učešće na Mundobasketu. Izabranici Boška Radovića su na svom parketu savladali Češku uz veliku podršku sa tribina, a konačan rezultat bio je 88:70. Mađarska je na svom parketu slavila protiv BiH sa 87:77, dok je Francuska pobedila Litvaniju sa 70:63.

БОСНА ТУГУЈЕ, ЦРНА ГОРА СЛАВИ: Никола Ивановић одвео Ђетиће на Мундобаскет, Мађари откинули крила змајевима

FOTO: FIBA.Basketball

Situacija u ovoj kvalifikacionoj grupi je bila takva da su na Svetsko prvenstvo u košarci mogli dalje Crna Gora ili Bosna i Hercegovina, koji su imali skor od po 6 pobeda i 5 poraza, ali su Crnogorci pred poslednje kolo imali bolji međusoban skor.

To je značilo da im je bila potrebna pobeda ili porazi i jednih i drugih kako bi se domogli Mundobasketa.

Od prvog zvuka sirene naši susedi si kontrolisali dešavanja na parketu, a već posle prve četvrtine imali su i ogromnih 18 poena prednosti. Uz huk sa tribina i takav kapital pobeda više nije dolazila u pitanje.

Sa druge strane, nacionalna selekcija Bosne poražena je u Sombatelju protiv Mađarske.

Ekipa Crne Gore koja je izborila plasman na Mundobasket večeras bila je sastavljena od Alekse Ilića (Budućnost), Zorana Nikolića (Le Portel), Kendrika Perija (Unikaha), Petra Popovića (Budućnost), Andrije Slavkovića (Studentski centar), Igora Drobnjaka (Budućnost), Andrije Grbovića (Mega), Emira Hadžibegovića (Studentski centar), Nikole Ivanovića (Crvena zvezda), Nemanje Radovića (Mursija), Radosava Spasojevića (Krka) i Fedora Žugića (Ulm).

Najefikasniji u redovima crnogorskog tima večeras bio je Nikola Ivanović sa 17 poena. Košarkaš Crvene zvezde pridodao je i sedam skokova i jednu asistenciju. Pratio ga je Nemanja Radović sa poenom manje, a 14 poena je ubacio Kendrik Peri.

Plasman na Svetsko prvenstvo iz grupe K pored Crne Gore ostvarili su još Francuska i Litvanija.

BONUS VIDEO: Trening košarkaša Srbije za odlučujuće borbe za Mundobasket

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona