OSTALE TRI KARTE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Srbija ide po svoju na šalter u Grčkoj

V. Preradović

24. 02. 2023. u 08:30

POPUNjENO je devet mesta iz evropskih kvalifikacija za Svetski kup 2023. u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar), preostale su još tri karte za selekcije sa Starog kontinenta. Jednu od njih, košarkaši Srbije mogu da stave u džep pobedom nad Grčkom u petak u predgrađu Atine (18.00, TV SK 1).

ОСТАЛЕ ТРИ КАРТЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Србија иде по своју на шалтер у Грчкој

FIBA.Basketball

Mogu i ako pognute glave napuste teren dvorane AEK-a, ukoliko Belgija izgubi na gostovanju Velikoj Britaniji u Njukaslu. Plasman na Mundobasket iz naše I grupe već su ostvarili Letonija i Grčka, Turskoj i Britaniji zatvoren je "prozor" još u novembarskom terminu kvalifikacija, tako da su poslednje dve utakmice zapravo dvoboj Srbije i Belgije za učešće na planetarnoj smotri na Dalekom istoku.

Jedna pobeda garantuje vizu našem nacionalnom timu. Ako je ne overi u Atini, imaće priliku da to učini u ponedeljak protiv Britanaca pred domaćom publikom u hali "Aleksandar Nikolić". Na osnovu dosadašnjeg iskustva, bilo bi dobro da izbegnemo igru sa sudbinom u poslednjoj utakmici, bez obzira na činjenicu da protivnik dolazi iz košarkaški nepismene zemlje.

Zbog toga je sav fokus na pripremama "orlova" usmeren ka jednom cilju - pobeda u Atini za miran san.

- Znamo da smo u dobroj situaciji, svesni smo da nam je potrebna jedna pobeda za plasman na Svetsko prvenstvo - kaže veteran kvalifikacija Marko Jagodić Kuridža. - Naravno, probaćemo da završimo posao u Grčkoj, potom imamo i Veliku Britaniju.

Realan cilj za februarsku grupu selektora Svetislava Pešića, u kojoj su i aduti CSKA Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, prekaljeni Stefan Jović, Ognjen Jaramaz kao jedina evroligaška lasta, Dušan Ristić kao član tima sa minulog Evrobasketa... Imajući u vidu da su Heleni prebrinuli brige, njihov selektor Dimitris Itudis pozvao je grupu "anonimusa", pretežno sastavljenu od mlađih igrača, koju će u ovom meču voditi njegov pomoćnik Sotiris Manolopulos.

TROJICA IZ PAO I OLIMPIJAKOSA

SPISAK Grčke: Kostas Godikas (AEK), Panajotis Kalaicakis (Panatinaikos), Dimitris Kacivelis (Kolosos), Janis Kuzeloglu (Lavrio), Lefteris Mancukas (Panatinaikos), Vasilis Muratos (Promiteas), Dimitris Moraitis (Peristeri), Homer Necipoglu (Aris), Džordž Papas (Olimpijakos), Nikos Rogavopulos (Merkezefendi, Turska), Jorgos Tanulis (Promiteas), Vasilis Toliopulos (Aris), Jorgos Calburis (Betis), Dimitris Flionis (AEK), Manolis Hacidakis (Kolosos), Vasilis Haralambopulos (Pezaro), Nikos Hugaz (Peristeri).

- Nije to kvalitet Evrolige ili NBA, ali igraju sa dodatnom motivacijom i agresivnošću - na oprezu je Pešić. - Dobro je što mi odlučujemo o svojoj sudbini. Želimo da pobedimo, ali neće sve zavisiti samo od nas, već i od Grčke. Svi žele da pobede Srbiju, to je izazov više da odgovorimo na njihovu agresivnost.

Osim Letonije i Grčke, plasman na Mundobasket obezbedili su Finska, Nemačka, Slovenija, Francuska, Litvanija, Španija i Italija. Nadamo se da ćemo večeras ovom spisku dodati Srbiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)