DENVER JE NA NOGAMA: Nikola Jokić dobija pojačanje za napad na NBA titulu?

Novosti online

31. 01. 2023. u 17:47

NIKOLA Jokić je bio i ostao glavna zvezda Denver nagetsa, ali pohod te ekipe na NBA titulu ne ide baš savršeno, pa uprava gleda može li do kraja zimskog prelaznog roka (poslednji dan za "razmene" igrača je 9. februar) da dovede pojačanje koje bi juriš na šampionsko prstenje učinio lakšim.

ДЕНВЕР ЈЕ НА НОГАМА: Никола Јокић добија појачање за напад на НБА титулу?

Tanjug/AP

Naravno, da bi neko nov došao u klub, i to kvalitetan - neko iz kluba mora da ode. I to ne "naivan" igrač.

I, kako je to prvi javio američki "Jahu", Denver bi mogao da napusti supertalentovani bek Našon "Bouns" Hajlend.

On je, prema pisanju tog portala, vrlo interesantan Minesoti, u koju se preselio čovek koji je sa mesta "sportskog direktora" i izgradio sadašnje Nagetse, Tim Koneli, ali, to nije sve.

Mark Stajn iz "Njujork tajmsa" sada tvrdi sledeće :

- Nakon inicijalne vesti Jahuovog Džejka Fišera da je Denver spreman da 'trejduje' Hajlanda, buka oko 'Bounsa' je konstantna. Popularni bek Denvera se odjednom smatra igračem koji će gotovo izvesno biti u novom klubu pre 9. februara. Iako je istiina da je 'razmena za Hajlenda' jedna od očiglednih staza za nagetse, koji najverovatnije traže defanzivnog specijalistu, i to malo krupnijeg, dobro obavešteni izvori iz lige nam govore da je Hajlend postao 'dostpan' i zbog zabrinutosti (stručnog štaba Denvera) povodom njegovih nedostataka u odbrani, ali i nedavanih tenzija koje vladaju u vezi sa njegovom minutažom.

"Bouns", podseitmo, ne samo da voli da daje trojke sa osam, devet metara, ili da atraktivno proigrava klupske kolege...

... a ni alej-up dodavanja sa polovine terena mu nisu strana...

... već je od svih prošle godine draftovanih NBA igrača, a izabran je kao 26. pik, trenutno drugi po datim trojkama, drugi po procentu ubačenih dalekometnih šuteva, osmi po broju poena, a deveti po asistencijama.

Ipak, iako on sam, kako to javlja Harison Vind iz "DNVR"-a, ne haje previše za eventualni odlazak iz ekipe ("Ne mislim o tome. Ne zanima me. Šta god da se desi, desi se, znam da me Bog čuva", rekao je ovom novinaru), Hajlendov odlazak mogao bi, uz pravi potez uprave, da dodatno osnaži tim čiji je vođa Jokić.

Otkako je Koneli otišao, njegov "naslednik" Kelvin But je prilično promenio ekipu ovog leta, dovevši novog startera, Kentaviusa Koldvela Poupa, ali i Brusa Brauna, koji su izrasli u izuzetno bitne figure u sadašnjem timu. 

But se, podsetimo, kao "generalni menadžer" odrekao Vila Bartona, Montea Morisa i Džamajkla Grina (u trejdu), te Brina Forbsa, Markusa Hauarda, Ostina Riversa, Fakunda Kampaca i Demarkusa Kazinsa s kojima nisu obnovljeni ugovori. Dovedeni su Kristijan Braun (sa drafta), zatim Pejton Votson, Kentavius Koldvel-Poup, Iš Smit i Ismael Kamagate (trejdovi) i, kao slobodni igrači, Brus Braun, Deandre Džordan, Džek Vajt i Kolin Gilespi.

Imajući ove poteze u vidu, nema sumnje da će But, u dogovoru sa trenerom Majkom Melounom, iskoristiti veliko interesovanje za Hajlenda da dodatno ojača ekipu Denvera. Naravno, pod uslovom da ponuđeni igrač/i, u eventualnoj razmeni, mogu da doprinesu jačanju juriša na toliko željenu NBA titulu.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

"Nikola Jokić stats" je pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje 25,1 poen po NBA meču, uz 10,9 skokova i 9,9 asistencija po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeći meč igra protiv Nju Orleansu (sreda, četiri sata po našem, srednjoevropskom vremenu), pa potom slede još dve utakmice u Koloradu - u petak od tri sata protiv Golden Stejta, a onda u nedelju, u istom terminu, protiv Atlante čiji je član i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović. Zatim će uslediti dva meča protiv Minesote, najpre u ponedeljak (u 1 sat) u gostima, pa u sredu (od 4) u Denveru, posle čega slede tri gostovanja - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda