PARTIZAN SE VRATIO U "PIONIR"! Crno-beli na krilima "grobara" slomili Mornar: Obradović odmorio glavne adute u 9. uzastopnom trijumfu

Novosti online

29. 01. 2023. u 20:49

KOŠARKAŠI Partizan vratili su se u Pionir, i prvi put ove sezone kao domaćini u svom nekadašnjem hramu košarke dočekali rivala. Pred naletom crno.belih, ovoga puta poklekao je Mornar iz Bara, a konačan rezultat bio je 92:74.

ПАРТИЗАН СЕ ВРАТИО У ПИОНИР! Црно-бели на крилима гробара сломили Морнар: Обрадовић одморио главне адуте у 9. узастопном тријумфу

FOTO: ABA liga

Izgleda da su se pristalice parnog valjka i te kako uželele da ponovo gledaju svoje miljenike na mestu koje nosi posebnu draž za sve u crno-belom. Obradovićeve izabranike danas je dočekalo preko 5.000 ljudi, koji su napravili sjajnu atmosferu u hali "Aleksandar Nikolić".

FOTO: ABA liga

Trofejni stručnjak na klupi beogradskog tima, svestan kakav je period iza njih, a koliko tek sledi zgusnut raspored, pokušao je da odmori svoje glavne adute.

Matijas Lesor nije se ni skidao za današnji meč, a Kevin Panter imao je znatno redukovanu minutažu. Zanimljivo da danas na parket nije istrčao ni heroj sa nedavno odigranog večitog derbija u Evroligi - Džejms Naneli.

Takva "konstalacija" dovela je do toga da Gosti iz Bara gotovo dve i po četvrtine u potpunosti pariraju velikom favoritu, a sve na krilima tandem iz Slovenije Glas - Vujačić. Gregor Glas, bivši igrač Partizana nosio je Mornar danas, koji je na poluvreme otišao u egalu, na semaforu je pisalo 41:41.

Strelci Partizana u prvom delu meča bili su Janis Papapetru 13, Alen Smailagić 12, Zak Ledej i Vladimir Brodžijanski po 5, Džejms Naneli 3, Aleksa Avramović 2 i Uroš Trifunović 1 poen. Za Mornar su pogađali Gregor Glas - 12 poena, Antonio Vranković 6, Marko Pecarski 5, Kris Džons takođe 5 poena...

Barani su sve do sredine trećeg kvartala disali za vratom crno-belima, a sjajni Zek Ledej uz dobre role Alena Smailagića i Uroša Triifunovića nosi Partizan do maksimalnih +9, 71:62.

FOTO: ABA liga

Samo što je poslednja deonica počela, Trifunović pogađa za tri, a parni valjak ide na prvu dvocifrenu prednost. Od tog momenta, pa sve do samo kraj, Partizan je u mirnom ritmu odrađivao posao, i gledao da sa što manje prolivenog znoja završi meč sa rivalom.

Najefikasniji igrač susreta bo je Grego Glas sa 20 poena. Papapetru je ubacio 19, a Džouns i Smailagić po 15 poena.

Crno-beli na kraju su imali sjajnih 61.8 procenata u šutua za dva, i pogodili 11 trojki iz 26 pokušaja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju