PARTIZAN PREGAZIO ZADAR: Pukla stotka u "Areni", crno-beli nastavili seriju pobeda

Novosti online

02. 01. 2023. u 18:00

KOŠARKAŠI Partizana nastavili su seriju pobeda, pošto su u Beogradu savladali Zadar sa 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) u 13. kolu ABA lige i stigli do šestog uzastopnog trijumfa u svim takmičenjima.

ПАРТИЗАН ПРЕГАЗИО ЗАДАР: Пукла стотка у Арени, црно-бели наставили серију победа

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Meč u "Areni" bio je neizvestan samo nekoliko minuta, jer su crno-beli sve više pojačavali ritam u odbrani i na taj način stekli veliku razliku, nedostižnu za hrvatski tim. Na poluvremenu je bilo 14 razlike - 63:49.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice, čak šta više Partizan je nastavio da dominira i razlika je samo rasla, uz mnoštvo lepih poteza, pre svega izabranika Željka Obradovića.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna da su meč propustili Uroš Trifunović (stomačni virus) i Danilo Anđušić (problemi sa nogom), dok je Matijas Lesor ceo meč proveo na klupi.

Partizanu je ovo bila najefikasnija utakmica u sezoni. Oni su prethodno postigli 106 poena protiv Cibone, odnosno 105 u duelu sa ekipom Budućnosti.

Najefikasniji kod pobednika bio je Tristan Vukčević sa 25 poena, dok je Aleksa Avramović dodao 16. Na drugoj strani najviše se istakao Luka Božić sa 19 poena i 10 skokova, pratio ga je Antonio Jordano sa 13.

Crno-beli sada imaju učinak 11-2, a Zadar 7-6.

 

Četvrta četvrtina: Partizan - Zadar 114:77

40' - Kraj utakmice, ubedljiva pobeda Partizana.

39' - Igra se Partizan u ovim momentima i ovo je najefikasnija utakmica crno-belih u sezoni.

36' - Rapsodija crno-belih. Vukčević dominira i pokazuje sav raskošni talenat. Postigao je za sad 23 poena.

34' - Sjajna kontra Partizana i zakucavanje Koprivice. Pukla je stotka u "Areni", uz mnoštvo lepih poteza.

33' - Trojka na trojku. Najpre Vukčević, a onda Dejvis na drugoj strani. Ovaj meč je odavno rešen, ostaje da se vidi samo koji će rezultat biti.

31' - Odlično otvaranje i prve četvrtine za Partizan. Egzum je pogodio uz faul, a potom je i bio precizan sa linije penala.

Treća četvrtina: Partizan - Zadar 90:64

30' - Seriju bez poena na obe strane prekinuo je Vukčević koji je vezao dva pogotka i došao do 16 poena. Sjajna utakmica mladog centra domaćeg tima.

28' - Sve pogađa Partizan i melje protivnika. Crno-beli polako ali sigurno grabe ka šestom vezanom trijumfu.

27' - Muče se gosti u napadu za razliku od domaćih koji u ovim trenucima bez problema dolaze do poena.

26' - Dugo traje napad Zadra, imali su ih nekoliko, na kraju je sve okončano izgubljenom loptom Ramljaka.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

24' - Tri vezane kontre za Partizan. Sjajno u ovim momentima igraju crno-beli koji hitaju ka novoj pobedi.

23' - Pogodio je trojku Jordano, vratio Naneli. Za sada Lesor nije igrao, a van tima su Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

21' - Prvi napad Zadra u drugom delu je bio konfuzan, ali je Božić ipak uspeo da pronađe način da poentira. Na drugoj strani poene je postigao Naneli, a onda i Madar iz kontre nakon ukradene lopte.

Druga četvrtina: Partizan - Zadar 63:49

20' - Posle kratkog perioda bez poena, Koprivica je snažno zakucao. Zadar se opet muči u napadu, dva vezana napada gosti su loptu slali u aut. Upravo je Koprivica bio taj koji je poslednji poentirao u prvom poluvremenu.

19' - Uspeo je Vukčević da iznudi faul na šutu za tri poena. Mladi centar je realizovao dva bacanja. Partizan je odigrao sjajnu odbranu, a onda je Papapetru poentirao iz kontre i to pod faulom.

17' - Opet domaćin iz tajm-auta pogađa trojku, ovoga puta je to uradio Egzum, ali na drugoj strani iz velike daljine je uzvratio Arijan Lakić.

17' - U seriji je Zadar, dok su crno-beli dugo bez poena. Obradović je pozvao minut odmora kako bi razmrdao igrače koji su malo popustili - 52:42.

16' - Prvi šut za tri poena za Partizan promašio je Avramović, na drugoj strani do poena je došao Luka Božić.

15' - Vratio se na teren Balša Koprivica i odmah pošto je kročio na parket uspeo je da se upiše u strelce.

14' - Sjajno igra domaćin, posebno napadački. Već sada je stečena velika prednost, pa je pred Zadranima veoma težak posao. Avramović nastavlja da pogađa trojke, na 3/3 je plejmejker crno-belih.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

13' - Neverovatno deluje podatak da crno-beli za sada šutiraju 6/6 za tri poena. Kada tako ide dalekometna paljba, rival gotovo da nema šansi.

12' - Partizan je drugi period otvorio trojkama Avramovića i Vukčevića, dok su precizni za Zadar bili Jordano i Žganec, ali oni su pogodili dvojke - 40:29.

Prva četvrtina: Partizan - Zadar 34:25

10' - Dobar napad crno-belih iz tajm-auta. Panter je iz kornera pogodio trojku, na drugoj strani Lakić je uspeo da poentira, a prvi period je okončan novim poenima kapitena kluba iz Humske.

10' - Sjajna alej-up kombinacija koju je zakucavanjem završio Smailagić. Potom je usledila serija Zadra 5:0, preko Dejvisa i Jordana. Željko Obradović je odmah zatražio tajm-aut.

9' - Podigao je Partizan agresivnost u odbrani i iz toga dolaze laki poeni, i to najviše od Alekse Avramović koji ih je vezao šest. Odmah je minutom odmora reagovao Danijel Jusup - 27:18.

8' - Vezao je pet poena Vukčević, a onda je Avramović posle dobre odbrane iznudio faul Žganeca i uspeo je da pogodio oba penala.

7' - Ušao je tek u igru i odmah pogodio trojku Tristan Vukčević, pre toga je Zadar promašio dva puta. Neprecizni su bili Jordano i Drežnjak.

6' - Sada je van linije 6,75 bio precizan i Šantelj. Nove poene za domaće postigao je Smailagić koji je zakucao posle dodavanja Madara - 16:17.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

5' - Snažno je zakucao Papapetru, ali na drugoj strani Jordano pogađa trojku, a onda i Luka Božić i ostaje sam na ziceru i poentira. Na drugoj strani je Grk u redovima Partizana pogodio i trojku.

4' - Prve poene za goste iz igre postigao je Drežnjak i to pod faulom Papapetrua. On je potom bio precizan i sa penala.

3' - Panter za sada do poena dolazi sa poludistance i jedini koji je za sada poentirao iz igre za domaći tim.

2' - Zek Ledej je realizvao jedno od dva penala, a Željko Obradović je kod jedne sportne situacije već na startu zatražio čelendž i nije bio u pravu. Prve poene za goste postigao je Dario Drežnjak.

1' - Počela je utakmica u "Areni". Prvi napad nisu realizovali ni jedni ni drugi, ali je potom Kevin Panter bio precizan sa poludistance.

Uoči meča:

Crno-beli u meč ulaze kao veliki favorit, zbog toga što su kvalitetniji, ali i zbog sjajne forme u kojoj se nalazi klub iz Humske (pet vezanih pobeda).

Ipak, hrvatski klub u ovaj duel ulazi sa nadom da može da ponovi partiju protiv Zvezde kada je slavio u Beogradu sa 98:96.

Partizan u ovaj meč ulazi sa učinkom 10-2, dok Zadar ima sedam pobeda i pet poraza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ABA 2 LIGA UŠLA U ZAVRŠNU FAZU: Poznati termini polufinala