ZVEZDA "RAZBILA" SPLIT ZA SEDMU U NIZU: Fantastičan meč u Hrvatskoj pripao crveno-belima

Novosti online

02. 01. 2023. u 18:06 >> 18:14

KOŠARKAŠI Crvene zvezde slavili su u 13. kolu ABA lige na gostovanju Splitu rezultatom 63:72

ЗВЕЗДА РАЗБИЛА СПЛИТ ЗА СЕДМУ У НИЗУ: Фантастичан меч у Хрватској припао црвено-белима

FOTO: Ivica Cavka/ KK Split

Crveno-beli i domaćin igrali su egal sve do poluvremena, kada su se igrači Duška Ivanovića razigrali i uspeli da se rezultatski odvoje.

U trećoj deonici prvi put došli su Beograđani do dvocifrene prednosti koju su potom uz odličnu igru Petruševa, Kampaca i Nedovića uspeli da sačuvaju do kraja.

Najefikasniji u redovima Splita bio je Luis Salivan koji je ubacio 18 poena, dok je Šenon Šorter upisao 15, a poen manje Dominik Mavra. U Crvenoj zvezdi istakao se Ben Bentil sa 12, devet je ubacio Filip Petrušev, koliko i Nemanja Nedović, a poen manje doprinos je Fakunda Kampaca.

ABA liga, 13. kolo:

Split – Crvena zvezda 63:72

Mega – Cedevita Olimpija 82:96

18.30 Partizan – Zadar

Sreda:

Studentski centar – Igokea 104:85

Petak:

Cibona – MZT Skoplje 87:85

Borac – Budućnost 79:108

Utorak:

17.00 Mornar – FMP

Standings provided by Sofascore

SPLIT - CRVENA ZVEZDA (treća četvrtina u toku) 63:72

38' Nedović je pokušao za tri, promašio je, a potom i Šorter na drugoj strani.

36' Uzima Runić skok, a potom sjajnim prodorom dolazi do poena uz faul Ilića. Fantastičan napad Zvezde, Ben Bentil je nakon proigravanja Petruševa loptu prosledio napolje za Nedovića koji pogađa trojku.

35' Kampaco je majstorski probio odbranu, krenuo na polaganje, a onda je Tarel Nelson uspeo da blokira njegov pokušaj tik pred obručom.

34' Konfuzna igra u nekoliko napada. Nelson je umalo pogodio trojku, a prethodila su tome nekoliko napada u kojima su oba tima gubila lopte.

32' Odlični u napadu bili su Kampaco i Mitrović, odgovorio je Saliven.

TREĆA ČETVRTINA 44:58

30' Odličan je Stefan Lazarević bio na niskom postu, ponovo laki poeni za crveno-bele.

28' Fakundo Kampaco pogodio je trojku za novu prednost Zvezde. Mavra promašio u narednom napadu, a Petrušev podiže zvezdu na 42:56

27' Bentil je odlično proigrao Lazarevića, a Šorter je uspeo da se provuče kroz odbranu crveno-belih i poentira za 42:51

25' Fauliran je bio Nedović na šutu za tri. Pogodio je Bez Zvezde sva tri.  Pre toga Saliven je bio precizan za domaćina 39:46.

24' Ilić je uhvatio loptu nakon promašaja Bentila, promašio je potom za dva, na skok je došao Stefan Marković koji je potom pogodio trojku za 37:44.

23' Pogodio je potom i trojku Mavra, a Dalibor Ilić bio je precizan sa penala - 35:41

21' Gubi loptu potom Bentil, a Mavra kontrom kažnjava Zvezdu Potom se Ben Bentil iskupio trojkom.

Druga četvrtina 30:22

20' Mitroviću je nedugo posle toga suđen faul u napadu, pa je izgubio loptu, a Saliven i Mavra su vratili prednost Splitu - 30:28.

16' Nastavljena je igra u jakom tempu, dominirale su odbrane, a tempo domaćina razbio je trojkom Ognjen Dobrić. Odlično je Luka Mitrović u tom napadu navukao dva igrača Splita na sebe i saigraču dao prostor.

13' Prvi poeni Lazarevića, pa izgubljena lopta Ilića. Mnogo grešaka Zvezde do sada, za relativno kratko vreme. Iskupio se Ilić atraktivnim okretom pod košem i pogotkom (25:22), Šorter je opet prekinuo mini-seriju Zvezde šutevima sa linije za slobodna bacanja, a onda je ubacio sa boka lepu dvojku - 26:25 za Split.

PRVA ČETVRTINA - 19:17

10' - Sjajan potez Petruševa i pogodak uz faul. Bio je precizan za 2+1, a Zvezda je pre toga imala mnogo sreće. Split je dvaput hvatao skok u napadu, nije pogađao. Prvo Petrušev, onda i Nedović to su pedantno kaznili. Nedović je lepim prodorom bacio loptu u visokom luku od table u koš za 19:14 u korist Zvezde. Međutim, Mavra je u ćošku ostao sam i ubacio je trojku - 19:17 za Zvezdu na kraju četvrtine.

 6' - Bentil je promašio otvorenu trojku posle dodavanja Kampaca. Argentinac je zatim i sam bio neprecizan spolja, da bi iz trećeg pokušaja Kampaco uposlio Bentila na drugoj strani posle ofanzivnog skoka Lazića za preciznu trojku i 8:8. Runjić je potom sa penala bio neprecizan, pre njega je pogodio Saliven, da bi Zvezdi prednost vratio Dobrić - 10:8.

4' - Promašaj Bentila, Šorter lagano prolazi do obruča Zvezde, pa Split pravi seriju 6:0, a Duško Ivanović traži tajm-aut. Kampaco je posle tajm-auta ubacio trojku, Mavra nije znao da je vrati, ali je onda i Holand poslao još jedan loš pas u reket - 6:5 za Split.

2' - Koš Bentila, pa jedan Salivena na drugoj strani i izgubljena lopta Kampaca koji je probao da proigra Bentila u reketu. Mavra je posle ukradene lopte Salivena ubacio još dva poena - 4:2 za Split na startu.

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna