KAMPACO ODGOVORIO PREDSEDNIKU KK PARTIZAN: Najnovije pojačanje Crvene zvezde reagovalo na "čestitku" Ostoje Mijailovića

Novosti online

28. 12. 2022. u 18:28

Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco izjavio je da mu je drago što je predsednik Partizana Ostoja Mijailović čestitao Crvenoj zvezdi na njegovom dolasku.

КАМПАЦО ОДГОВОРИО ПРЕДСЕДНИКУ КК ПАРТИЗАН: Најновије појачање Црвене звезде реаговало на честитку Остоје Мијаиловића

FOTO: M. Vukadinović

U intervjuu za Sport klub, prvi čovek crno-belih je upitan o tome što je Zvezda angažovala sjajnog Argentinca:


- Glupo je da ja komentarišem… Igrač koga su doveli je svetski igrač. Oni su rekli da je u interesu srpske košarke, a ja da je najskuplje i najznačajnije pojačanje. Čestitam im na rekordu koji su ostvarili pa ćemo da vidimo. Imamo mi naše adute, mi smo Partizan - čestitao jeu svom stilu Mijailović.

Kampacu su srpski novinari samo rekli da je predsednik crno-belih "čestitao Zvezdi", pa je reagovao najpre uz "Stvarno? Nisam znao", a dodao sledeće:

- Oni (Partizan) su kroz istoriju naši protivnici, ali dobro je da ima ovakvih gestova i komentara. Mi smo, sa druge strane, vrlo složan tim. Došao sam nedavno, ali koliko sam video, ima igrača sa velikim talentom, a ne govorim samo o Vildozi i Nedoviću. Ima još igrača koji se ističu i vrlo su čvrsti u obrani. Ako zadržimo obrambenu koncentraciju, možemo da ostvarimo mnogo pobeda - izjavio je Kampaco za Basketnjuz.

Dodao je da uživa u radu sa Duškom Ivanovićem.

- On je izuzetno dobar trener. Strog je, dobro radi i zahteva da uvek budete fokusirani. Volim da treniram, a istina je da i Duško to voli - zaključio je argentinski plejmejker.

Kako je Kampaco debitovao za KK Crvena zvezda?

Kampaco, kome je Nikola Jokić bio saigrač u NBA ligi, u ekipi Denvera, debitovao je za crveno-bele i to na utakmici Zvezda - Borac, u ABA ligi.

Ušao je u igru u petom minutu, pa krenuo da "ređa" dobre poteze: prvo skok, potom asistencija za Mitrovića, onda "krađa", pa asistencija za Lazarevića...

Nakon jedne izgubljene lopte, Argentinac je u narednoj akciji pogodio trojku, a njegov prvi koš za Zvezdu je izazvao oduševljenje "delija":

Kampaco se razigrao u svom stilu u drugom poluvremenu.

Bilo je tu i dodavanja iza leđa...

... i pogodaka uz zvuk sirene...

... i odličnih poteza koje statistika "ne vidi", ali zbog kojih publika ustaje na noge, kao kada je između dvojice rivala proigrao Luku Mitrovića, a ovaj Bentila za atraktivan pogodak:

Na kraju, Crvena zvezda je pobedila Borac, kao što su vam "Novosti" već javile, a Kampaco je debi za crveno-bele završio sa učinkom od 11 poena (šut za dva 1/1, za tri 2/5, sa linije penala 3/3), pet asistencija, dve osvojene i dve izgubljene lopte, te tri skoka - za 19 minuta i devet sekundi na parketu. Niko u ekipi Zvezde nije imao veći indeks korisnosti od njegovih 18, koliko su dostigli i Ognjen Dobrić i Filip Petrušev.

Ko je Fakundo Kampaco?

Ko samo pogleda šta Vikipedija piše o njemu, neće moći da sagleda kompletnu sliku.

Jer, to da je "samo 178 centimetara visok", da je dvaput bio osvajač Evrolige s Realom (2015. i 2018), da je bio srebrni na Mundobasketu s Argentinom 2019, a na tom Svetskom prvenstvu je "izluđivao" u nokaut fazi košarkaše Srbije (i "nokautirao" ih), to je samo deo priče o njemu.

Ovaj sjajni plejmejker, rođen 23. marta 1991. u Kordobi, igrao je za Penjaro, madridski Real, Denver i, kratko Dalas, a u karijeri je osvojio brojne trofeje - pored pomenutih evroligaških, bio je i triput šampion Španije, dvaput osvajač tamošnjeg Kupa kralja, četiri puta osvajač Superkupa Španije, progašavan je za MVP-a i finala španske lige i Kupa, četiri puta je bio prvak Argentine i dvaput MVP tamošnjeg finala, i tako dalje, i tako dalje...

Ipak, više od riznice trofeja - navijače je uvek zanima "Fakuova magija", a šta sve radi sa loptom (i suparničkim igračima) možete se i podsetiti uz ove snimke:

Koliku platu će imati Fakundo Kampaco u Crvenoj  zvezdi?

Podsetimo, nakon što je Kampacov menadžer došao u nekadašnji "Pionir" na meč sa Olimpijom iz Milana i rešio sve oko transfera još jednog Argentinca u redove crveno-belih, "Marka" je objavila detalje dogovora Kampaca i kluba sa Malog Kalemegdana.

Kako se navodi, srpski klub je sa iskusnim argentinskim plejmejkerom dogovorio ugovor na dve sezone, u kome će Argentinac dobiti ukupno 4.300.000 evra.

Do kraja tekuće sezone Kampaco će od Zvezde dobiti 1.800.000 evra, a za narednu godinu mu sleduje 2.500.000. Ipak, postoji mogućnost raskida ugovora na leto za samo 50.000 evra, što bi Kampaco verovatno iskoristio ukoliko se pojavi neka NBA ponuda za njega. 

Razlog zbog koga on "juri" NBA ponude je zapravo njegov bivši klub Real Madrid. Kada je odlazio u Denver kod Nikole Jokića dogovorio je da "kraljevskom klubu" plati odštetu od 6.000.000 evra, pa sada Realu još uvek duguje 2.600.000 evra i navodno je razgovarao sa ovim klubom o tome kako da nastavi da isplaćuje svoje obaveze.  

Bilo kako bilo, finansijsko poslovanje samog "Fakua" neće biti toliki predmet interesovanja navijača Zvezde, koliko njegova saradnja sa sunarodnikom Lukom Vildozom, koji je već izazvao euforiju "delija".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije