ZAŠTO JE KEVIN PANTER KAPITEN PARTIZANA? Željko Obradović obrazložio odluku o Amerikancu

Novosti online

03. 10. 2022. u 16:51

PARTIZAN je novu sezonu počeo ubedljivom pobedom protiv Cibone. Željko Obradović je nastavio da sprema ekipu za evroligaški okršaj protiv Albe. Trofejni stručnjak je na "Medija deju" za elitno takmičenje govorio i o odluci da Kevin Panter bude novi kapiten tima.

ЗАШТО ЈЕ КЕВИН ПАНТЕР КАПИТЕН ПАРТИЗАНА? Жељко Обрадовић образложио одлуку о Американцу

FOTO: N. Skenderija

Amerikanac koji ima srpski pasoš je postao drugi stranac kapiten u istoriji crno-belih. Pre njega tu čast je imao Žofri Lovernj.

- Ja donosim odluku, ali se konsultujem sa ljudima iz kluba. Uvek razgovoramo otvoreno, a svako je bio saglasan da bude kapiten, jer ima što je potrebno. Posvećen je košarci, uzor je mladima, zaslužuje da bude kapiten Partizana. Drugi čovek koji zaslužuje da bude kapiten je Danilo Anđušić. Njima verujemo - počeo je obraćanje medijima Obradović.

Partizan ima problema sa povređenim igračima. Van stroja su Alen Smailagić i Aleksa Avramović, ali oni nisu jedini koji su povređeni.

- Nisu povređeni samo Alen i Aleksa, već u prvoj utakmici nije mogao da igra ni Madar koji ima povredu leđa. Moram da se vratim na pripremni period koji sigurno nije bio onakav kakav smo želeli. Igrači su bili po reprezentaciji, pa smo cele pripreme igrali sa jednim ili bez plejmejkera. Ali šta je, tu je... Tako je kako je! Videćemo kako izgleda u narednom periodu pa ćemo u skladu sa tim i donositi odluke.

Želimo i dalje da budemo deo Evrolige

Nema sumnje da je vest leta ne samo u Srbiji, već možda i u Evropi bio povratak crno-belih u Evroligu.

- Ponosan sam na činjenicu što se vraćamo u Evroligu posle toliko godina. Osećamo zahvalnosti ljudima iz Evrolige koji su prepoznali da je Partizan klub koji ima sve što je potrebno da bude među najboljima u Evropi. Naša je želja da nastavimo da budemo i dalje deo Evrolige. Činjenica da smo oborili sve rekorde u broju prodatih karata dovoljno govori koliko navijači veruju ovoj ekipi. Želim da im se zahvalim. Ali, čunjenica je i da je tim najmlađi kao što je bio i prošle godine, mora da izađe na parket i da to što su navijači pokazali da veruju pretvori u energiju koja inače uvek bila odlika mladih igrača, kao i volja, želja, borbenost, entuzijazam...

Klub iz Humske će biti među najmlađima u elitnom košarkaškom takmičenju.

- Partizan je treći od pozadi po broju igrača koji su igrali u Evroligi, sem nas najneiskusnije ekipe su  Valensija i Baskonija. To je dovoljan podatak. Ako si mlad i neiskusan, moraš da ideš na parket i ostaviš sve. Možemo da pričamo danima da li nam fali iskustvo, a kad imaš ispred sebe Fener, Milano, Real, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos...naša prednost moraju da budu energija i želja.

Iako je dobar deo igrača mlad, tim je već upoznat sa radom čoveka koji je devet puta osvajao Evroligu.

- Naravno, godinu dana rada je veliki period. Ne moramo da ponavljamo neke stvari, vidim napredak i kod mladih i starijih igrača. Ali, to u nekim stvarima nije dovoljno, moramo da nastavimo da radimo i dalje. Da budemo što bolji. Automazitam je nešto vrlo važno, drago mi je da su to rekli, ali nije dovoljno, moramo da radimo više. Evroliga je izuzetno takmičenje, iziskuje koncentraciju na najavećem nivou - zaključio je Obradović.

Partizan prvi meč u Evroligi igra u petak, 7. oktrobra protiv Albe u Berlinu od 20 časova.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri