ODUŠEVIO I SAIGRAČE: Nikola Topić iskoristio minute u Zvezdi na startu ABA lige

G. K.

03. 10. 2022. u 11:00

OPRAVDANO odsustvo Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića sa abaligaške premijere protiv MZT (87:67) u prvi plan je izbacilo Nikolu Topića.

ОДУШЕВИО И САИГРАЧЕ: Никола Топић искористио минуте у Звезди на старту АБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

Mlada, još nepunoletna Zvezdina nada je makedonskom timu na otvaranju sezone ubacila šest poena (3/6 šut iz igre), uz pet skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, čime je treneru Vladimiru Jovanoviću stavio do znanja da bi na njega trebalo gledati kao na punopravnog člana ekipe.

A, koliko mu u taboru regionalnog i srpskog šampiona veruju, pokazuje i podatak da je uz Nikolu Ivanovića i Hasana Martina jedini košarkaš koji je u prvom meču u sezoni na parketu proveo više od 20 minuta.

- Nikola je talentovan momak, računamo na njega ozbiljno. Igrao je solidno, može daleko bolje. Ima puno stvari koje bi trebalo da ispravlja, ali ima podršku svih nas. Stefan Marković mu mnogo pomaže, zaslužan je za njegov rapidni napredak za ovo kratko vreme - posvetio je Topiću minute na konferenciji posle meča i trener Jovanović.

Jednako pohvalno je o sinu legendarnog Milenka Topića govorio i Ben Bentil.

- Sjajan igrač, obožavam ga. Došlo je vreme da svi vide koliko naporno radi na treninzima i koliko samopouzdanje ima. Svima je stavio do znanja da može da igra na ovom nivou - kazao je Bentil, koji se sada okreće Evroligi, gde na startu u petak gostuje aktuelnom prvaku Efesu.

BONUS VIDEO: Stefan Marković o ambicijama Zvezde u novoj sezoni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)