VELIKI NBA TREJD: Nekada najspektakularniji igrač sveta u Boston seltiksima (VIDEO)

Tanjug

01. 10. 2022. u 18:42

ŠESTEROSTRUKI Ol-star i nekad najspektakularniji igrač NBA lige Blejk Grifin potpisao je jednogodišnji ugovor sa Boston Seltiksima, javlja ESPN. Grfin je bio najzvučniji slobodan igrač na tržištu, nakon što mu je istekao ugovor sa Bruklin Netsima.

ВЕЛИКИ НБА ТРЕЈД: Некада најспектакуларнији играч света у Бостон селтиксима (ВИДЕО)

FOTO: EPA

"Keltima" je bio neophodan igrač na poziciji četiri ili pet, a sve zbog povrede startnog centra Roberta Vilijamsa i italijanskog šutera Danila Galinarija. 

Zamenu su je potražili u pomalo zaboravljenom nekadašnjem superstaru, čiju su karijeru znatno pokvarile povrede. Prošle sezone u Netsima u 56 utakmica postizao je tek 6.4 poena i 4.1 skok za 17 minuta igre.

Grifin je u mlađim danima odisao nestvarnim ateltskim sposobnostima i bio je i među najatraktivnijim igračima u profesionalnoj košarci. Ali 2015. počeo je nizati povrede, a od 2018. igrao je u Detroitu i toliko se srozao da je klub odlučio da raskine ugovor sa njim 2021.

Od tada je igrao u Netsima, ali u dva pokušaja ni u smanjenoj ulozi nije im uspeo pomoći u borbi za naslov prvaka. Dugo je bio bez angažmana, a Seltiksi su mu omogućili da sa 33 godine produži NBA karijeru i na 14. sezonu. U prvih 13 je u 724 utakmice imao prosek od 19.8 poena i 8.2 skoka

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna