PAKLEN ŽREB! Srpkinje dobile protivnika u četvrtfinalu: Marinine devojke idu na megdan košarkaškoj velesili

Novosti online

27. 09. 2022. u 15:52

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije SAD u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, odlučeno je danas žrebom u Sidneju.

ПАКЛЕН ЖРЕБ! Српкиње добиле противника у четвртфиналу: Маринине девојке иду на мегдан кошаркашкој велесили

FOTO: EPA

Izabranice Marine Maljković osvojile su treće mesto u grupi B sa tri pobede i dva poraza. Selekcija SAD ostvarila je pet ubedljivih pobeda u grupi A.

Treba istaći i da je Srbija prošle godine igrala sa selekcijom SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, a naša selekcija je tada poražena rezultatom 79:59. Selekcija SAD je aktuelni olimpijski i svetski šampion, istinska velesila magične igre pod obručima.

U preostala tri meča četvrtfinala SP sastaće se: Belgija - Australija, Portoriko - Kanada i Kina - Francuska.

Pobednik meča Srbija - SAD igraće u polufinalu sa boljim iz duela Kanada - Portoriko.

Mečevi četvrtfinala na programu su 29. septembra. Polufinala će biti odigrana 30. septembra, a meč za treće mesto i finale dan kasnije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu