NIKADA NE BIH IGRAO ZA SRBIJU Miljenik "delija" iznenadio stavom o reprezentaciji

Novosti online

17. 09. 2022. u 20:26 >> 20:37

GOTOVO da vlada pravilo, svaki put kada košarkaška reprezentacija doživi neki neuspeh vode se diskusije o tome, treba li "orlovima" stranac u selekciji.

НИКАДА НЕ БИХ ИГРАО ЗА СРБИЈУ Миљеник делија изненадио ставом о репрезентацији

FOTO: EPA

Srbija je Evrobasket 2022. godine završila u osmini finala, ponovo je kobna bila Italija, a mnogi pitaju - "treba li nam stranac u reprezentaciji?"

Jedan od igrača koji bi u teoriji mogao da zaigra za Srbiju je Čarls Dženkins, košarkaš FMP-a koji je 2015. godine dobio srpski pasoš.

Dženkins je našoj javnosti poznat po partijama u dresu Crvene zvezde, a Amerikanac je iznenadio otkrićem da nikada ne bi igrao za Srbiju.

- Iskreno, ne bih igrao za Srbiju ni da me pozovu. Da, imam pasoš, ali vi Srbi ste ponosan narod. Ljudi žele da za reprezentaciju igraju igrači rođeni u Srbiji. Ne bih čak ni razmišljao o tome, nikada ne bih to učinio, poštujem stav Srba o tome. Slali su mi poruke na društvenim mrežama povodom toga, ali Srbija ima pregršt talentovanih igrača koji rastu, razvijaju se i treba da dobiju šansu. Ne bih voleo da se nađem u takvoj situaciji. Kada bi se to u teoriji dogodilo, neki bi bili srećni da me vide u dresu Srbije, neki ne bi, to je preveliki pritisak, igranje za drugu reprezentaciju - rekao je Dženkins u intervjuu za "Mondo".

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova" 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024