"TIM JE IZNAD SVAKOG POJEDINCA!" Kapiten "orlova" poslao snažnu poruku saigračima pred prvi meč Srbije na Evrobasketu

Novosti online

01. 09. 2022. u 22:23

KAPITEN košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Lučić izjavio je uoči prvog meča na Evrobasketu (petak, 21 sat, protiv Holandije) da je cilj "orlova" pobeda i dobro otvaranje šampionata.

ТИМ ЈЕ ИЗНАД СВАКОГ ПОЈЕДИНЦА! Капитен орлова послао снажну поруку саиграчима пред први меч Србије на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

"Konačno smo tu, počinjemo Eurobasket protiv Holandije koja će biti jako motivisana da igra sa nama i ima svoje ambicije i snove. Mi želimo pobedu i dobar početak", izjavio je Lučić na konferenciji za medije u Pragu.

Košarkaš Bajerna istakao je da Srbija ne sme da potceni Holandiju.

"Uvek takve utakmice, ako se ne uđe u njih sa pravim pristupom, mogu da budu opasne. Posebno ako je takmičenje u grupi, a oni će biti jako motivisani i spremni da se nadmeću sa nama. Osnovno je da pokažemo poštovanje prema njima i na pravi način otvorimo prvenstvo", rekao je Lučić.

Kapiten "orlova" ne mari mnogo za konstatacije stranih medija da je Srbija skup sjajnih pojedinaca.

"Tim je mnogo važniji i iznad je svakog pojedinca. Imamo veliki broj igrača spremnih da se podrede ekipi. Pravimo timski duh i nastavićemo u tom pravcu", poručio je Lučić.

Spisak košarkaša Srbije za Evrobasket 2022

Podsetimo, selektor Svetislav Pešić je odabrao sledećih 12 košarkaša:

Dejan Davidovac

Vanja Marinković
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
Dušan Ristić
Nikola Jokić
Nemanja Nedović
Marko Jagodić-Kuridža
Vasilije Micić
Marko Gudurić
Ognjen Jaramaz
Nikola Milutinov


Sa početnog spiska za pripreme, kada se podvukla crta, otpali su, svako iz posebnog razloga: Miloš Teodosić, Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Filip Petrušev i Alen Smailagić, Boriša Simanić i Balša Koprivica.

Evropsko prvenstvo u košarci - Eurobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" prvo igraju u petak, 2. septembra, od 21 sat protiv Holandije, a onda odmah u subotu, od 17.30, protiv Češke. Uslediće dan odmora, pa nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim dan kasnije u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako su se Pešićevi "orlovi" spremali za izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)