KK CRVENA ZVEZDA NE STAJE: Ugovor je upravo potpisao i osvajač 20 trofeja, čovek-rekord (VIDEO)

Novosti online

13. 07. 2022. u 16:41

CRVENA zvezda je ove srede obradovala svoje košarkaške navijače.

КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НЕ СТАЈЕ: Уговор је управо потписао и освајач 20 трофеја, човек-рекорд (ВИДЕО)

FOTO:KK Crvena zvezda

Naime, posle nekoliko uvodnih pojačanja ovog leta, među kojima se možda najviše istakao povratak reprezentativca, Nemanje Nedovića, ove srede je ugovor sa crveno-belima produžio (na dve godine, 1+'1) i kapiten i rekorder kluba po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja, Branko Lazić.

"Čovek koji je sinonim za vernost, istrajnost, uspehe i čvrstinu Crvene zvezde u poslednjih 11 godina, tako će ostati u crveno belom dresu sa novim ugovorom punih 13 sezona, čime će se izjednačiti sa takođe legendama kluba Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem. Ispred njih sa 14 sezona u dresu Crvene zvezde ostaje još jedna legenda kluba Slobodan Nikolić", ističu na Malom Kalemegdanu.

Lazić je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i najbolji u ABA ligi (dva puta biran za najboljeg defanzivca regionalnog takmičenja), odigrao je 697 utakmica u crveno-belom dresu, osvojo je 20 trofeja (čak šest ABA liga, sedam titula prvaka Srbije, šest Kupova Srbije i Superkup ABA lige), odigrao je najviše evropskih utakmica - 233, a sa 3,148 poena je trenutno 14. na večitoj listi strelaca KK Crvena zvezda.

Branko Lazić koji je rodom iz Ljubovije (12.01.1989), prve korake napravio je u KK FMP 2007. godine, a u Crvenu zvezdu je prešao 2011. 

Pored klupskih uspeha, Branko Lazić je i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2017. godine sa A reprezentacijom Srbije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)