VETERANI NA ČELU KOLONE: Košarkaši počeli pripreme za kvalifikacione mečeve

V. P.

23. 06. 2022. u 22:40

DUGO i sadržajno reprezentativno leto počelo je danas prvim zvaničnim treningom košarkaša Srbije u sklopu priprema za dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2023. godine, 30. juna sa Letonijom u Rigi i 3. jula sa Belgijom u Nišu.

ВЕТЕРАНИ НА ЧЕЛУ КОЛОНЕ: Кошаркаши почели припреме за квалификационе мечеве

FOTO: M. Vukadinović

Ovim mečevima završava se prva grupna faza, u kojoj su "orlovi" u raznolikim sastavima do sada ostvarili tri pobede u četiri duela i obezbedili plasman u narednu rundu. Dva predstojeća susreta neće biti revijalnog karaktera, jer se bodovi prenose u drugu grupnu fazu, u kojoj će se Srbija, Letonija i Belgija po dva puta sastati sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom. Tri prvoplasirana tima obezbediće učešće na planetarnom šampionatu sledeće godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Na preliminarnom spisku selektora Svetislava Pešića našlo se 20 kandidata, među kojima se izdvajaju imena reprezentativnih veterana Miloša Teodosića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice, koji će imati samo nekoliko slobodnih dana nakon proslave NBA titule sa Golden Stejtom. Na listi igrača za zatvaranje poslednjeg kvalifikacionog "prozora" prve faze su i Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski i Nikola Jović.

Nacionalni tim trenira u "Areni" do subote, kada nastavlja pripreme u niškom "Čairu", gde će 26. juna odigrati prijateljsku utakmicu sa Bugarskom. U sredu, 29. juna, putuje u Rigu na duel sa Letonijom, koja u ovom "prozoru" ne može da računa na svog NBA asa Kristapsa Porzingisa.

Jokić želi Micića u Denveru

NIKOLA Jokić pritiska menadžment Denvera da otkupi od Oklahome prava na Vasilija Micića, prenosi američki "Bličer riport".

MVP fajnal-fora Evrolige ima ugovor sa Efesom i za narednu sezonu, ali i klauzulu po kojoj može da ode u NBA ovog leta. Interesovanje za srpskog reprezentativca već su iskazali San Antonio, Milvoki i Čikago.

BONUS VIDEO: Bjelica slavi NBA titulu, Barbosa komiran na podu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne