SRBIJA SE MUČILA, ALI POBEDILA: "Delfini" nervirali navijače i jedva slomili otpor čvrste Australije

Č. V.

23. 06. 2022. u 17:42

VATERPOLISTI Srbije su teže nego što se očekivalo pobedili Australiju u drugom kolu Svetskog prvenstva sa 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

СРБИЈА СЕ МУЧИЛА, АЛИ ПОБЕДИЛА: Делфини нервирали навијаче и једва сломили отпор чврсте Аустралије

FOTO: AP

Malo ko od navijača naše reprezentacije je očekivao ovako neizvestan meč. Australija je čvrsto igrala u odbrani, ali treba reći i da je realizacija igrača više bila veliki problem "delfina" na ovom susretu.

Ipak, najvažnije je to da je vaterpolo reprezentacija Srbije čija je UNIQA – zvanično osiguranje uspela da trijumfuje i na taj način napravi veliki korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Koliko su izabranici Dejana Savića imali problema u napadu najbolje pokazuje konačan rezultat. Takođe, jedan od naših najboljih igrača Strahinja Rašović nije postigao nijedan pogodak.

Ishod ove utakmice mogao je da bude i drugačiji. Australija je vodila u dva navrata, no na kraju je presudio kvalitet, ali i iskustvo koje je bez ikakve dileme na strani naše reprezentacije.

Meč je rešen projektilom Nikole Lukića. Zanimljivo je da je to bio jedini pogodak u poslednjoj četvrtini.

Po dva gola u selekciji Srbije postigli su Dušan Mandić i Nikola Lukić i oni su najzaslužniji za drugu pobedu na Svetskom prvenstvu.

"Delfini" će u trećem kolu igrati protiv Kazahstana, najslabije reprezentacije u grupi. Taj meč na programu je u subotu od 18 sati.

Četvrta četvrtina: Srbija - Australija 6:5

32' - Kraj utakmice!

32' - Odbranila se naša selekcija. Potom sjajnu akciju Srbija nije pretvorila u gol i praktično overe pobedu. 

31' - Australija ne pokazuje veliku želju u napadu. Dugo nisu ozbiljnije zapretili Dobožanovu. Potom su "delfini" napravili faul u napadu, a rival tu priliku koristi da zatraži minut odmora.

29' - Evo ga konačno. Nikola Lukić je podesio nišanske sprave i uspeo je igrač Radničkog iz Kragujevca ponovo da vrati prednost Srbiji.

28' - Neverovatno. Ovakvi promašaju nisu svojstveni našoj selekciji. Strahinja Rašović je sam bio sa golmanom rivala, no Pauer je sjajno intervenisao. U narednom napadu ni Mandić nije uspeo da dovede Srbiju do vođstva.

26' - Isplivao je dobro Strahinja Rašović, ali mu danas ne ide. Njegov udarac je zaustavio Porter. "Delfini" su ponovo došli do brojčane prednosti, a udarac Drašovića je zaustavila prečka.

25' - Australija nije iskoristila prvi napad u poslednjem periodu na ovoj utakmici. Opet je Srbija odigrala veoma loše igrača više, pa se mučenje nastavlja.

Treća četvrtina: Srbija - Australija 5:5

24' - Završen je i treći period. Zanimljivo svaki je okončan nerešenim rezultatom.

23' - Australija koristi igrača više i po drugi put vodi. Blejk Edvards je bio precizan i Srbija je sada u problemu, pošto se bliži kraj treće četvrtine. Ovo je bilo potrebno. Radomir Drašović je dobro izgradio poziciju i pogodi za novo izjedančenje - 5:5.

23' - Opet okriv gola spašava Australiju. Na drugoj strani Radulović je zaradio isključenje, no dobro je da su "delfini" uspeli da se odbrane.

22' - Prečku je pogodio Viktor Rašović, a onda se rival Srbije odbranio u nastavku akcije i sprečio novo vođstvo naše selekcije.

22' - Mandić je isključen, no selektor Australije je zatražio tajm-aut pre napada njegovih igrabranika. Šteta, Srbija se dobro branila. Ipak, Nejtan Pauer je uspeo da postigne drugi gol na utakmici - 4:4.

20' - Konačno se koristi igrač više. Strpljiv napad i gol Nikole Lukića. "Delfini" sada imaju realizaciju igrača više 2/6.

19' - Prvi put je Srbija brže doplivala i izborila se za uvodni napad. No, realizacija je i dalje problem. Inače, Dejan Savić je napravio promenu na golu, pa sada za našu reprezentaciju brani Lazar Dobožanov.

Druga četvrtina: Srbija - Australija 3:3

16' - Još jedan udarac iz daljine Rašovića i gola opet nije bilo. Napad nije realizovao ni protivnik "delfina". Ne ide igač više nikako. Srbija je propustila priliku da na odmor ode sa prednošću.

15' - Gradili su poziciju i izgradili je Australijanci. Izborili su se za igrača više i preko Džordža Forda stigli do 3:3.

15' - Raspoložen je kapiten Srbije, ali napad brine. Ipak, evo prekida serije bez gola. Mandić je sada uspeo da savlada golmana rivala. Lobovao je Portera i vratio prednost na stranu olimpijskih šampiona. Stvari su se vratile na svoje mesto.

14' - Prečka, pa Mitrović osejetili su Australiju da ponovo dođe do prednosti. Odlično se za poziciju izborio Đorđe Lazić i iznudio još jedan peterac, ali ovoga puta Mandić nije uspeo da savlada Portera.

12' - I dalje se muči Srbija kada ima igača više. Neprecizan je bio i Gavril Subotić. Rival se sada izborio za brojčanu prednost u bazenu, no "delfini" su odigrali sjajnu odbranu i izblokirali pokušaj rivala.

11' - Evo izjednačenja. Dušan Mandić je pogodio iz peterca. Ovo mu je bio peti gol na prvenstvu, drugi koji je postigao sa pet metara - 2:2.

10' - Na drugoj strani ponovo "delfini" ne koriste igrača više. Porter je zaustavio udarac sa stative Nemanje Vica. Sreća je pogledala našu reprezentaciju. Rival je izborio dva igrača više, ali je prečka spasila Srbiju.

9' - Prvi posed u drugoj četvrtini ima Australija i sjajno su počeli ovaj deo meča: Nejtan Pauer je doneo preokret svojoj selekciji. Podigao se i iznenadio Mitrovića.

Prva četvrtina: Srbija - Australija 1:1

8' - Nova lagana odbrana za kapitena Mitrovića. Prva četvrtina je okončana, a Srbija je propustila nekoliko dobrih prilika da se odlepi već u prvom periodu.

7' - Još jedna dobra prilika ide u nepovrat. Sjajna kontra Rašovića, no egzekucija je bila loša, pokušaj loba je završio preko gola.

6' - Neverovatno šta Srbije nije iskoristila. Dva igača više imali su naši reprezentativci, ali je Porter dva puta sjajno reagovao i sprečio "delfine" da vrate prednost na svoju stranu.

5' - Šteta za ovaj pokušaj Strahinje Rašovića. Stativa je sprečila da bude 2:0, ali Edvards je na drugoj strani uspeo da iskoristi brz napad rivala i donese izjednačenje Australiji.

4' - Evo ga napokon. Jakšić se izborio za poziciju na desnoj strani i udarcem u dalji ugao pogodio za vođstvo Srbije - 1:0. Ovo je njegovo čak četvrto Svetsko prvenstvo.

3' - I dalje nema pogodaka na ovom susretu. Nemanja Vico je primio loptu na centarskoj poziciji, no njegov pokušaj šraube nije bio pretnja protivniku.

2' - Radulović je oprobao udarac iz daljine, no golman Australija je bio odličan i uspeo je da sačuva mrežu. U narednom napadu protivnik "delfina" je prvi put imao igrača više, no Srbija se opet odbranila. Ni naša selekcija nije iskoristila prednost igrača više u bazenu. Lopta je prilikom pokušaja šuta ispala Nikoli Jakšiću.

1' - Prva do lopte je stigla Australija i ona će imati uvodi napad na meču. Mitrović je odbrani prvi pokušaj rivala koji nije uspeo da dođe do prednosti ni u nastavku akcije.

Uoči meča:

"Delfini" su odlično počeli takmičenje, pošto su u prvoj rundi savladali Sjedinjene Američke Države i tako načinili veliki korak ka četvrtfinalu.

Nema sumnje da su izabranici Dejana Savića i na ovom susretu favoriti i sve osim pobede bilo bi iznanđenje.

Srbija i Australija su poslednji meč odigrali u grupnoj fazi Olimpijskih igara, kada je naša selekcija slavila sa 14:8.

Inače, današnji rival "delfina" je bio uspešan na startu Svetskog prvenstva pošto se sa 10:4 savladao Kazahstan.

BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili