RADNIČKI U PLUSU 33 MILIONA DINARA: Nišlije otvoreno o finansijama

Novosti online

17. 06. 2022. u 22:28

FUDBALSKI klub Radnički se priprema za novu sezonu gde će po treći put od dolaska aktuelne uprave igrati u Evropi. Na današnjoj sednici skupštine govoreno je o poslovanju kluba.

РАДНИЧКИ У ПЛУСУ 33 МИЛИОНА ДИНАРА: Нишлије отворено о финансијама

FOTO: AP

Predsednik kluba Dragan Marković Markoni podsetio je da Radnički redovno izmiruje obaveze prema svojim igračima.

- Čini mi se da se često spominju samo negativni primeri, kao da je sramota da se spomenu odgovorni rukovodioci klubova koji svoj posao rade u skladu sa zakonom, a to podrazumeva kretanje u okviru realnog finansijskog plana, što podrazumeva isplatu svih obaveza prema igračima, zaposlenima i državnim institucijama, odnosno plaćanje poreza. Sad se pitam da li je sramota da na ovaj način se bude patriota, socijalno odgovoran prema državi u kojoj se živi. Ne treba mi da se pravdamo, već oni koji ne rade dobro svoj posao - rekao je Marković.

Nakon toga direktor kluba Dejan Propadalo rekao je da je klub poslovao sa dobitkom od 33 miliona dinara.

- Ukupan iznos prihoda u toj godini iznosio je oko 212 miliona dinara. Prihod je ostvaren na osnovu prodaje igrača, sredstava solidarnosti za transfer igrača, sponzorstva, reklamiranja, donatorstva, TV prava, prodaje ulaznica... Takođe, u 2021. godini klub je imao rashode u iznosu od oko 178 miliona dinara. Reč je o rashodima poput onih za nabavku sportske opreme, troškove priprema ekipa, zarade i ugovorne obaveze prema igračima i sportskim stručnjacima, troškove organizacije utakmica i smeštaja igrača - rekao je Propadalo i naglasio da je klub najviše uložio u renoviranje prostorija i svlačionice za decu koja treniraju u Radničkom.

Propadalo je rekao da je klub dobio oko 200 stavki primedbi od UEFA koje moraju da se otklone da bi se na Čairu igrala evropska takmičenja. Dodao je da je klub sam krenuo sa ulaganjem sopstvenog novca kako bi se otklonili ti nedostaci.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)