SRBIN JE BIO STARTER ISPRED LEBRONA: "Kralj" je samo jednom ušao sa klupe, a pozadina ove priče pokazuje njegovu veličinu

Novosti online

17. 06. 2022. u 09:47

JEDAN od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms odigrao je 19 sezona u NBA ligi i skoro 1500 utakmica, a samo na jednoj nije bio starter. Tada je utakmicu na njegovom mestu u prvoj petorci počeo Saša Pavlović, a pozadina ove priče pokazuje veličinu čoveka kog s pravom nazivaju "kraljem košarke".

СРБИН ЈЕ БИО СТАРТЕР ИСПРЕД ЛЕБРОНА: Краљ је само једном ушао са клупе, а позадина ове приче показује његову величину

Foto: Tanjug/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

U sezoni 2007/2008. Džejms je propustio pet utakmica zaredom zbog uganuća levog kažiprsta i trebalo je da se vrati na teren 11. decembra 2007. na utakmicu protiv Indijana pejsersa u Klivlendu.


Trener Kavalirsa Majk Braun planirao je da Lebron kao i uvek do sad bude starter na toj utakmici, ali je 22-godišnja superzvezda tražila da uđe sa klupe, želeo je da uđe u isto vreme kada i njegov saigrač Anderson Varežao. 

U to vreme, Brazilac nije bio popularan među navijačima. Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor vredan 17 miliona dolara, do te utakmice nije odigrao niti minut za tim iz Ohaja, a fanovi su sumnjali da lažira povredu.

Lebron je, kao pravi vođa, želeo da zaštiti svog saigrača. Nije želeo da Varežao bude izviždan od strane navijača, pa je rekao treneru da će ući zajedno sa njim u igru. 
Prvi čovek stručnog štaba Klivlenda je naravno "morao" da posluša jednog od najboljih igrača NBA lige. Umesto Džejmsa, mesto u prvoj postavi na toj utakmici zauzeo je Saša Pavlović. 


 

"Kralj" je nakon utakmice obrazložio svoj ulazak kao rezerve, koji je privukao veliku pažnju javnosti, s obzirom na to da to nije nešto što su očekivali.

- Mislio sam da će to smiriti navijače, da ja i Endi (Varežao) uđemo u igru u isto vreme i uspelo je. Očekivao sam da bi ulazak sa Endijem mogao zaustaviti neka od zviždanja koje bi on mogao da dobije - rekao je Džejms.

Kako se ispostavilo, "kralj" je bio u pravu, fanovi nisu dobacivali, a trojac Džejms, Varežao i Leri Hjuz — koji je takođe ušao na teren u isto vreme — odmah je pokrenuo niz od 13-0, a Kavalirsi su pobedili.

Bio je to prvi i poslednji put da je Džejms ušao sa klupe u svojoj bogatoj karijeri.

- To je bilo sad i gotovo je za mene. Neću više ulaziti sa klupe - rekao je Džejms posle utakmice. 


BONUS VIDEO: Panter trojkom utišao Pionir
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice