BEZ ELITE OD SMITOVE TROJKE: Partizan posle osam godina ponovo u Evroligi

Novosti online

16. 06. 2022. u 18:59

BILO je to 25. aprila 2014, kada je ples lopte po obruču i silazak u mrežu označio da se Partizan oprošta od Evrolige. Ko bi rekao na osam godina? Ta trojka Nolana Smita u poslednjoj sekundi i poraz od Cedevite u polufinalu tadašnjeg fajnal-fora ABA lige uvela je crno-bele u jedan od najtežih perioda u istoriji.

БЕЗ ЕЛИТЕ ОД СМИТОВЕ ТРОЈКЕ: Партизан после осам година поново у Евролиги

FOTO: Tanjug

Problemi na igračkom i organizacionom planu, finansijska nestabilnost, česte promene trenera... Sve to je morilo navijačku armiju u prethodnom periodu. Prolazile su godine, trofeji su izostajali, samo dva pehara Kupa Radivoja Koraća uspevala su da koliko-toliko obrišu paučinu u trofejnoj riznici. 

Na početku sezone 2018/2019, sunce je obasjalo "grobare" kada je Andrea Trinkijeri seo na klupu. Prvu godinu završio je sa osvojenim kupom, da bi dogodine Italijan uspeo da složi kockice i vrati Partizanu prepoznatljiv sjaj. Ipak, virus korona odložio je već viđen povratak u Evroligu, Trinkijeri je otišao i naredna sezona je okončana na 7. mestu ABA lige.

A onda, kada je bilo najteže, kapetan najslavnije plovidbe u istoriji Partizana Željko Obradović odlučio je da se vrati. Godinu dana kasnije, Partizan je ponovo među najboljima u Evropi. Naredne sezone, fajnal-for Evrolige na programu je u Istanbulu. Teško da postoji partizanovac kojem na pomen Obradovića i tog grada srce ne preskoči...


BONUS VIDEO - Stolica novi trener Partizana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a