POTRES U SRPSKOJ KOŠARCI: Mijailović prozvao Zvezdu, Partizan istupa iz KLS?

Novosti online

10. 05. 2022. u 10:59 >> 11:04

PREDSEDNIK Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović ovog jutra je gostovao na TV Prva, govorio je o aktuelnim dešavanjima u domaćoj košarci.

ПОТРЕС У СРПСКОЈ КОШАРЦИ: Мијаиловић прозвао Звезду, Партизан иступа из КЛС?

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Bolna tačka za sve navijače crno-belih jeste eliminacija iz Evrokupa, odnosno poraz od Burse.

- Što se tiče naše ekipe, spremni su za večerašnji meč. Poraz od Burse je bio težak udarac za naše mlade igrače, ali je Željko Obradović pronašao način da motiviše naše igrače - rekao je Mijailović, i nastavio:

- Mi devet godina nismo igrali finale plej-ofa, naši igrači večeras igraju pre svega za sebe, navijače i klub. Atmosfera je odlična među igračima, na vreme su plaćeni i nema problema. Poraz od Burse se desio. Naša ekipa u proseku ima 23 godine i igrati sa ekipama koje imaju više godina i iskustva je neugodno. Polovina od naših igrača nikada nije igrala pred toliko navijača, kao na meču sa Bursom. Naši navijači su nas povukli da se borimo i idemo napred.

Foto: Twitter/KK Partizan

A nakon ABA lige sledi Košarkaška liga Srbije.

- KLS ima samo jednu simboličnu ulogu, a to je trofej, a trebala bi da bude vetar u leđa našoj reprezentaciji. Mi sada u KLS igramo po pravilima iz kovid sezona, a Partizan je tražio da se to vrati na Skupštinu.

Dotakao se indirektno i rivala.

- Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sednemo da lepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej?  U javnosti izlaze dezinformacije zbog menadžmetna KLS. (Ako Partizan istupi) to nema nikakav značaj. KLS treba da bude vetar u leđa reprezentaciji - rekao je Mijailović.

FOTO: M. Vukadinović

Otkrio je potom prvi čovek kluba i zbog čega je Obradović izostao sa zvanične konferencije uoči početka KLS.

- Željko je tada imao trening i mislim da je to mnogo bitnije (od konferencije). Dakle, ja mislim da bi trebalo svi da sednemo jer je košarka jako važan segment života u Srbiji i da vidimo u kom pravcu treba da ide naša liga. Da ide sve u korist dva kluba ili za interes srpske košarke?

Mijailović je podsetio na neke sporne trenutke iz prethodnih sezona.

- Ko je osudio Beronove korake? Tu su nam oduzeli pobedu na takav način i to niko nije osudio. Mi sada dolazimo u situaciju da budemo primorani na nešto zbog nekoga. Mi smo Partizan, imamo armiju navijača i nećemo dozvoliti da neko potire pod sa nama - rekao je Mijailović.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)