VORIORSI IMAJU NOVU "ZVER": Golden Stejtu neverovatna drama, Grizlisima nedovoljan Morant (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2022. u 08:13

GOLDEN Stejt je nadigrao Memfis na gostovanju sa 117:116 i nakon dramatične završnice tim iz Kalifornije je brejkom došao do vođstva iako je tim bio desetkovan deo meča.

ВОРИОРСИ ИМАЈУ НОВУ ЗВЕР: Голден Стејту невероватна драма, Гризлисима недовољан Морант (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

“Ratnici“ su do prve pobede došli posle rezultatskog preokreta u trećoj četvrtini, a srpski interncionalac Nemanja Bjelica nije ulazio u igru.

Grizlisi su od starta poveli, a u jednom trenutku u prvoj deonici imali i prednost od 13 poena.

Situacija po goste je postala još gora kada su u finišu prvog poluvremena ostali bez krilnog centara i jednog od najboljih defanzivaca Drejmonda Grina koji je isključen zbog namerne lične greške uprkos protestima njegovog tima.

Ipak u trećoj deonici "Ratnici" uspevaju da načine rezultatski obrt i uvedu meč u krajnje neizvesnu završnicu.

U finišu na 36 sekundi do kraja Klej Tompson je ubacio trojku za vođstvo svoje ekipe.

U poslednjem napadu Memfisa Dža Morant je pokušao iz punog trka da domaćinima donese pobedu, ali nije uspeo i ekipa iz Kalifornije je došla do izuzetno bitne pobede i oduzela prednost domaćeg terena timu Tejlora Dženkinsa.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Džordan Pul, koji je ubacio 31 poen uz 8 skokova i 9 asistencija. Zanimljivo je da je ovaj momak pre samo godinu dana nosio dres Santa Kruz Voriorsa - Dži liga filijale Golden Stejta.

Pratili su ga Stefen Kari sa 24 , Endru Vigins sa 17 poena, a Klej Tompson nije imao svoje šutersko veče ali je ubacio odlučijuću trojku u poslednjem minutu i završio meč sa 15 poena.

Poraženi tim je predvodio Dža Morant koji je imao 34 poena uz 9 skokova i 10 asistencija i bio najefikasniji na meču ali mu je to bila slaba uteha jer je bio i tragičar meča.

Sledeći meč serije igra se u noći između utorka i srede, takođe u Memfisu, a potom se serija seli u San Francisko.

U drugom polufinalu Zapada sastaju se Finiks i Dalas, a sinoć su u prvom meču polufinala Istoka košarkaši Milvokija savladali Boston u gostima sa 101:89.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024