SRPSKA POSLA: Nikola Jokić šokirao Amere, ovo nisu očekivali ni u snu

D. N.

26. 04. 2022. u 22:54

NIKOLA Jokić je iznova jedna od najzanimljivijih NBA tema.

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић шокирао Амере, ово нису очекивали ни у сну

FOTO: Tanjug

Podsetimo najpre, za srpskog asa i Denver nagetse čiji je član, plej-of je krenuo prilično loše, ali... Kako doigravanje odmiče, aktuelni MVP uspeva da vodi ekipu sve bolje, ali ne samo to.

I dalje uspeva da potpuno iznenadi novinare.

Najpre je Jokić sa saigračima izgubio tri uvodna meča od Golden Stejta, došavši tako u situaciju da sledeći poraz znači eliminaciju iz takmičenja. Ali, četvrti duel ovih takmaca okončan je trijumfom ekipe za koju igra srpski as, pa se serija produžava (i seli na teren Voriorsa, kojima i dalje treba samo jedan trijumf za drugu rundu, ali sada je njihovo vođstvo u pobedama 3:1).

A posle tog, izuzetno zanimljivog četvrtog duela sa Golden Stejtom, aktuelni MVP je ostavio predstavnike američkih medija prilično zatečenim.

Upitan zašto se toliko raduje što je serija produžena, odnosno što sledi seoba u San Francisko, na peti okršaj sa Voriorsima, Jokić nije rekao nešto očekivano, poput "produžili smo našu sezonu", "ne odustajemo od želje da eliminišemo ovog rivala", ili tome slično, već je odgovorio sledeće:

- Ja sam vrlo uzbuđen što se vraćamo u San Francisko jer sam tamo imao nekoliko divnih večera sa bivšim trenerom, Dejanom Milojevićem.

"A Dejan Milojević je pomoćni trener u Golden Stejtu", konstatovao je, pomalo začuđen, a malo više zadivljen Jokićevom iskrenošću, novinar "Denver posta", Majk Singer.

Naravno, "srpska posla", da se iskreni prijatelji, a dugogodišnji saradnici, vide uz dobru klopu, nije baš uobičajena stvar u američkom profesionalnom sportu kada se radi o ljudima koji su u dva suprotstavljena kluba, koja se u međusobnom okršaju bore da one druge eliminišu iz takmičenja, ali... Nikola Jokić i Dejan Milojević, čovek kod koga je i izrastao najpre u dominantnu košarkašku figuru ABA lige, a potom napravio fantastičan iskorak u NBA, više su od običnih poznanika. Za MVP-a je potpuno normalno da ode na večeru sa trenerom koji mu je utro put ka stazama slave kojima sada i hodi, a za Amerikance...

Pa, za njih je sve to pomalo novo, izgleda.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, trenutno je na prosecima 31,3 poena po meču, 11,8 skokova, 5,3 asistencija, 1,8 "krađa", sve to uz realizaciju šuta iz igre od 55,7% uspešnosti.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Denver i Jokić su pred eliminacijom iz NBA plej-ofa, jer Golden Stejt vodi sa 3:1 i potrebna mu je samo jedna pobeda da prođe dalje.

Voriorsi će biti domaćini petog meča, a on se igra u četvrtak od 04.00 po našem, srednjoevropskom vremenu.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna