ŠTA OVO BI?! Mančester siti i Real Madrid odigrali najneverovatnije polufinale Lige šampiona (VIDEO)

D. N.

26. 04. 2022. u 22:55

LIGA šampiona donela je nestvarnu fudbalsku noć svim ljubiteljima sporta, a za istinski spektakl pobrinuli su se Mančester siti i Real Madrid koji su u Engleskoj odigrali prvi meč polufinala.

ШТА ОВО БИ?! Манчестер сити и Реал Мадрид одиграли најневероватније полуфинале Лиге шампиона (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone jedan polufinalni dvomeč završen je sa ukupno pet golova, drugi sa četiri. Godinu dana ranije, postignuto je ukupno šest golova u četiri polufinalne utakmice. Ovoga puta, navijači su, što na tribinama "Etihada", što uz TV ekrane širom planete, mogli da vide čak sedam pogodaka: Mančester siti - Real Madrid 4:3.

Da će ovo biti sve samo ne uobičajena utakmica velike važnosti, kada oprez i bojažljivost nadvladaju fudbalske instikte, lepotu ove igre i uzbuđenja koje bi i trebalo da donose sudari istinskih velikana ovog sporta, bilo je jasno već posle 11 minuta. Jer, toliko je Sitiju trebalo da povede sa 2:0, pošto je De Brujne najpre bio strelac najbržeg polufinalnog gola u istoriji Lige šampiona (postigao ga je u 93. sekundi sjajnim ubacivanjem iza leđa odbrane Reala), a potom je sjajni Belgijanac ostvario i asistenciju, progiravši s levog krila Gabrijela Žezuza za uvećanje vođstva.

Ali, iako je ekipa Pepa Gvardiole tada gospodarila terenom, a na momente se činilo da treba da vodi i sa 3:0 i sa 4:0, neiskorišćeni ziceri poput onog Fila Fodena, kažnjeni su u u 33. minutu, kada se borbenost isplatila Madriđanima.

Benzema je najpre zadržao loptu u desnom delu napada, dodao saigračima i brzo se ubacio u šesnaesterac. Potom su dvojica njegovih kolega vrlo požrtvovano sačuvala posed, a Mendijevo dodavanje s levog krila francuski fudbalski velemajstor je volej-udarcem sproveo u mrežu Sitija za 2:1.

I pored silnih prilika domaćina, ali i nekoliko novih od strane sve hrabrijih gostiju iz Španije, prvo poluvreme je završeno pomenutim rezultatom.

Drugo je donelo istinsku rapsodiju.

Foden je uvećao prednost "građana" na 3:1 kada je ekipa iz Mančestera na suparnikovoj polovini terena osvojila loptu, a Fernandinjo idealno centrirao s desne strane usamljenom 21-godišnjaku, ali je samo dva minuta kasnije, u 55, njegov vršnjak, Vinisijuš Žunior, uzvratio udarac.

Maestralno se probio po levom boku, ostavivši sve na "Etihadu" u čudu svojim trkom, a onda hladnokrvno šutirao za 3:2 i nastavak ove fudbalske bajke.

 

U 74. minutu mreža se opet tresla, i to ona iza Realovog golmana Kurtoea. Ali, kako...

Posle prekršaja nad De Brujneom, dok se sudija spremao da svira prekršaj u korist Sitija, Bernardinjo Silva stigao do lopte pre nego što se arbitar oglasio, pa uputio sjajan udarac kojim je doneo 4:2 i radost plavom delu Mančestera.

Na scenu je potom stupio Karim Benzema. Nakon što je Laport nehotice, a vrlo nespretno, igrao rukom u svom, kaznenom prostoru Sitija, vođa napada Reala je s bele tačke "Panenkom" savladao Edersona, za 4:3 i polako spuštanje zavese na ovu fudbalsku predstavu.

U njoj je, međutim, i u finišu bilo uzbuđenja, a biće ih, sumnje nema sledeće srede u Madridu, kada se igra revanš.

Za drugo mesto u finalu nadmetaće se fudbaleri Liverpula i Viljareala, ove srede, pa sledećeg utorka.

BONUS VIDEO: Navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!