NIKOLA JOKIĆ JE - NESTVARAN! Denver uzvratio udarac Golden Stejtu, igraće se još! (VIDEO)

Č. V.

25. 04. 2022. u 00:24

DENVER Nagetsi produžili su seriju osmine finala plej-ofa NBA lige. Tim iz Kolorada je pobedio u svojoj "Bol areni" Golden Stejt sa 126:121 i smanjio rezultat na 3:1, a još jednu maestralnu partiju pružio je Nikola Jokić.

НИКОЛА ЈОКИЋ ЈЕ - НЕСТВАРАН! Денвер узвратио ударац Голден Стејту, играће се још! (ВИДЕО)

FOTO: AP

Nije imao prijatan početak susreta aktuelni MVP najjače lige na svetu. Naime, on je posle 40 sekundi igre dobio nezdogan udarac u oko od Drejmonda Grina.

Nesportski se poneo u toj situaciji igrač Voriorsa. Ipak, sve se dobro završilo, Srbin je na svu sreću prošao bez posledica i ponovo je blistao.

A sam meč nije bio lak za gledanje za navijače Denvera. Umalo da se od sigurne pobede desi pravi brodolom. Domaćin je od starta meča kontrolisao stvari, no gosti su malo po malo topili prednost, da bi u završnici i poveli sa 119:121. Ipak, sreća je bila na strani ekipe iz Kolorada, pa će ova serija imati još najmanje jedan duel.

Jokić je na parketu proveo 38 minuta i ostvario je učinak od 37 poena, osam skokva i šest asistencija. Koliko je bio dominantan govori i činjenica da je prvu četvrtinu okočao sa 18 poena i šest uhvaćenih lopti, a ceo tim "ratnika" je u prvom periodu postigao 21 poen.

Momak iz Sombora je postigao uvodnih šest poena za tim Majkla Melouna, da bi se tek nakon toga u strelce upisao Eron Gordon, a potom i Bons Hajland.

Upravo je ovaj drugi imao pravi mali šou u drugoj četvrtini. Postigao je tri vezane trojke i odveo Denver na +17 - 40:23, ali i izvavao oduševljenje svih u dvorani. Potom se Jokić vratio na teren nakon kratkog predaha i nastavio da gospodari parketom, pa su Nagetsi sa dvocifrenom razlikom otišli na pauzu - 63:52.

Pokušali su izabranici Stiva Kera da se vrate u utakmicu i režiraju veliki preokret u tome na kratko i uspeli, ali Denver se nije dao, najviše zahvaljujući sjajnom Srbinu koji je još jednom pokazao da je nezaustavljiv kada ima svoj dan.

Golden Stejt je uspeo da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu, čak je i poveo u finišu - 119:121, ali Nagetsi su odbili nalet rivala i slavili teže nego se činilo da će uraditi.

Treba reći i da je na drugoj strani totalno šuterski podbacio Stef Kari. On je šutirao iz igre 10/23, za tri poen - 3/11. Jasno je da nije bio na prepoznatljivom nivou, a kada je tako "ratnici" obično teško pobeđuju.

Osim Jokića dobru utakmicu za Denver je odigrao Monte Moris koji je postigao 24 poena, dok je Eron Gordon meč okončao sa 21. Na drugoj strani najefikasniji je bio Stef Kari sa 33 poena, Klej Tompson dodao 32. Nemanja Bjelica je odigrao samo pet minuta i bio je bez učinka.

I dalje je pred Nagetsima težak zadatak, trebaju im tri pobede kako bi prošli u četvrtfinale i odmerili snage sa boljim iz duela Memfis - Minesota (2-2).

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)