PRVI KORAK KA TROFEJU: Za Partizan počinje ono pravo

G. KELIĆ

20. 04. 2022. u 09:00

PRVO od moguće četiri etape se nalazi pred košarkašima Partizana na putovanju koje ih može dovesti do evropskog trofeja. Crno-beli večeras (20.30) u "Štark areni" protiv Bursaspora započinju nokaut-fazu utakmicom osmine finala Evrokupa, u kojoj nemaju pravo na grešku ili loš dan. Ukoliko uspešno prebrode turskog predstavnika, u četvrtfinalu će se sastati sa pobednikom duela između Cedevita Olimpije i Turk telekoma.

ПРВИ КОРАК КА ТРОФЕЈУ: За Партизан почиње оно право

FOTO: M. Vukadinović

Novi format takmičenja nalikuje kup-sistemu, pošto će se igrati na jednu pobedu. I tako će biti do samog kraja, pa zato pristup i koncentracija moraju biti na najvišoj tački kako ne bi došlo do nenadanog kiksa.

- Tako je kako je. Verujem u svoje igrače i da ćemo odigrati dobar meč. Najbitnije je da se dobije utakmica, a način treba da nađemo. Ekipa je spremna, nalazimo se u dobrom ritmu utakmica i treninga. Pune tribine trebalo bi da budu samo dodatni motiv, navijači su nam vetar u leđa davali tokom čitave sezone, čak i na strani. Prelepo je kada znaš da neko stoji iza tebe - istakao je trener crno-belih Željko Obradović na poslednjem treningu.

OSMINA FIBALA

UTORAK

Cedevita O. - T. telekom 93:80
Huventud - Ulm sinoć
Andora - Budućnost sinoć
SREDA
Metropolitan - Venecija 20.00
Partizan - Bursaspor 20.30
Valensija - Hamburg 20.30
Virtus - Lijetkabelis 20.45
Gran Kanarija - Šljonsk 21.00
* Igra se jedan meč.

Uz "vatreni" podsticaj sa tribina, crno-beli iza sebe imaju i seriju odličnih rezultata, a ono još važnije, i uspona forme koja je došla u najvažnijem trenutku. Otud i uloga apsolutnog favorita pripada njima.

- Ovo je najbitniji deo sezone, kako u Evrokupu, tako i ABA ligi. Imamo dosta informacija o Bursi, to je ekipa koja je rasla kroz sezonu. Moj mladi kolega Alimpijević radi izvanredno, uhvatili su dobar ritam, pogotovo poslednja dva meseca. U svakom trenutku znaju šta žele da rade na terenu - naglašava Obradović, dodajući da su svi prvotimci na broju.

Kapiten Rade Zagorac skreće pažnju na najveću snagu gostujućeg tima.

- Predvođeni su nekolicinom američkih igrača, pre svega na bekovskim pozicijama, koji su najzastupljeniji u napadu. Koncentracija treba da bude na njima, ali i ostale igrače ne smemo da zanemarimo. Cenimo i poštujemo njihovu ekipu i nadamo se da ćemo biti na visini zadatka - zaključuje Zagorac.

Ostalo još samo 1.000 karata

GOTOVO 20.000 navijača će u najvećoj dvorani na Balkanu bodriti crno-bele, a iz kluba su poručili da je ostalo još svega nekoliko desetina mesta u sektoru 400, kao i to da će dodatnih 1.000 ulaznica biti pušteno u prodaju danas za navijače koji dolaze iz unutrašnjosti.

BONUS VIDEO: PARTIZAN je proslavio 30 godina od najvećeg uspeha u istoriji - osvajanja Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)