ISPLIVAO SNIMAK IZ LITVANIJE: Pogledajte kako su navijači Zvezde izbačeni iz dvorane u Kaunasu (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2022. u 12:01

NE stišava se bura posle poteza košarkaša Crvene zvezde da ne drže zastavu Ukrajine pred meč Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

ИСПЛИВАО СНИМАК ИЗ ЛИТВАНИЈЕ: Погледајте како су навијачи Звезде избачени из дворане у Каунасу (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Oglasio se Luka Mitrović, kapiten šampiona Srbije, koji ističe i drugu stranu medalje, odnosno konstantne prozivke na račun crveno-belih i razvijenu NATO zastavu. 

Međutim, ima i onih koji se ne slažu sa potezom čelnika Zvezde, a to je pre svega supruga Arona Vajta, kao i sam Amerikanac. 

Navijači srpskog kluba traže da se Vajtu momentalno uruči otkaz, a Hrvati likuju i traže izbacivanje Zvezde iz Evrolige. 

Meč je protekao u senci dešavanja koji veze nemaju sa košarkom. Crveno-beli su nesrećno izgubili u produžetku, gde su morali da igraju i bez ono malo navijača gostujućeg tima koji su stigli u Kaunas. 

Naime, osim što su tokom svih 40 minuta, zatim i u produžetku, navijači domaćeg tima žestoko vređali Zvezdu, fanovi Žalgirisa su tokom dodatnih pet minuta igre i fizički napali navijače srpskog šampiona.

Snimak incidenta na tribinama podelio je poznati litvanski novinar Donatas Urbonas koji je, zanimljivo, pre izvesnog vremena boravio u Srbiji i radio određene intervjue.

- Pred produžetak došlo je do tuče između navijača Žalgirisa i Crvene zvezde. Kako bi izbegli dalje potencijalne sukobe, policija je savetovala navijače Zvezde da napuste tribine. Oni su pristali i bezbedno su sprovedeni do aerodroma, navodi se u zvaničnom saopštenju - napisao je Urbonas.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)