SKANDALOZAN TEKST HRVATA: Traže da se Zvezda izbaci iz Evrolige

Novosti online

04. 04. 2022. u 11:00

ŠTA bi radili Hrvati da im nije Srba? Evroligu u košarci godinama nisu igrali, tenisera kao Novaka Đokovića nikada nisu imali, a i u fudbalu su počeli da gledaju u leđa Partizanu, a pogotovo Crvenoj zvezdi. Dinamo više nije klub koji se sa najviše poštovanja izgovara na prostorima bivše Jugoslavije.

СКАНДАЛОЗАН ТЕКСТ ХРВАТА: Траже да се Звезда избаци из Евролиге

Foto: Printskrin

I onda kada ne znaju šta će, oni se, naravno, bave Srbima. Poslednji u nizu je KK Crvena zvezda zbog dešavanja u Litvaniji.

Podsećanja radi, velika prašina se podigla u javnosti nakon gostovanja izabranika Dejana Radonjića u Kaunasu. Crveno-beli su se našli na žestokom udaru, jer nisu sa igračima Žalgirisa držali ukrajinsku zastavu na kojoj je pisalo: "Stop ratu u Ukrajini".

Pristalice litvanskog kluba su tokom čitavog meča vređali i provocirali košarkaše srpskog tima, a nakon meča krenuli su brutalni napadi, naročito u komšiluku.

Na sajtu popularnog "Večernjeg lista" osvanuo je tekst pod naslovom: "Sramotan potez Crvene zvezde: Treba li zbog ovoga da bude izbačena iz Evrope?"

- Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički. Nije poznato jesu li im sugerisali da zastupaju poruku mržnje, razaranja i agresije, ili su sami doneli suludu odluku. Kako god, opravdanja za to nema i sada se očekuje oštar potez vrha Evrolige - piše "Večernji list" i dodaje:

- Takmičenje ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje, a u ovom slučaju i rata. Ekipa koja zastupa suprotne stavove ne bi trebalo da bude njen deo - piše u tekstu.

Zanimljivo, nisu se tu zaustavili, već su napravili i anketu u kojoj pozivaju ljude da se izjasne da li su za izbacivanje Zvezde iz Evrolige.

Foto: Printskrin

 

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)