"ODUVEK SAM OVO HTEO!" S Partizanom bio šampion, sad slavi prelazak u hrvatski klub

Novosti online

22. 03. 2022. u 21:26

HRVATSKA sportska javnost sa posebnom radošću javlja jednu sportsku vest.

ОДУВЕК САМ ОВО ХТЕО! С Партизаном био шампион, сад слави прелазак у хрватски клуб

Ilustracija foto: EPA

Iskusni srpski košarkaš igraće u jednom tamošnjem klubu, pa se ta informacija našla i na naslovnim stranicama pojedinih velikih hrvatskih portala.

Naime, Stefan Sinovec, svojevremeno prvak Srbije, ali i ABA lige i osvajač ovdašnjeg Kupa sa Partizanom, novi je član Šibenke, s kojom je potpisao ugovor do kraja sezone.

Tome je "Slobodna Dalmacija" posvetila veliki tekst, koji glasi ovako:


"Stefan Sinovec novi je igrač u ekipi trenera Damira Milačića. Ovaj 33-godišnji, 195 cm visoki bek-šuter potpisao je ugovor sa Šibenkom do kraja sezone.

- U situaciji kada su Rebić i Pleadin praktično 25 do 30 dana bez treninga, morali smo da reagujemo i dovedemo igrača jer nam je ostao mali broj košarkaša pred ligu za opstanak. Stefan je izuzetno dobar i iskusan igrač, s velikim ABA ligaškim iskustvom. S obzirom na poznanstva sa trenerima koji su radili sa njim i njihovu preporuku, odlučio sam da ga kontaktiram i nagovorim da dođe u Šibenku, rekao je Damir Milačić.

Stefan Sinovec je igrač s velikim iskustvom koji je igrao u različitim ligama, osvajač je ABA lige, četiri naslova prvaka i tri kupa, te bi trebao da donese mirnoću ekipi u nastavku takmičenja

– Trener je imao najveći uticaj na moju odluku o dolasku. Oduvek sam želeo da nastupam za neki dalmatinski klub, a kada sam dobio poziv iz Šibenika, odmah sam prihvatio ponudu. Šibenka je klub velike istorije. Ovo je grad najvećeg košarkaškog umetnika u istoriji košarke, Dražena Petrovića, pa mi je velika čast da budem u klubu i gradu u kome je on rođen i gde je branio boje Šibenke, rekao je Sinovec za klupski sajt.

Stefan Sinovec rođen je u Beogradu 1988. godine. Karijeru je započeo u Mega Vizuri u sezoni 2005/2006. gde je igrao do 2009. kada potpisuje za Partizan NIS. S Partizanom iste godine osvaja ABA ligu, prvenstvo i kup Srbije, te učestvuje na F4 turniru Evrolige.

Prešao je 2013. u makedonski MZT Skoplje u kojem, s različitim prekidima, igra četiri sezone i triput osvaja naslov prvaka Makedonije i jednom Kup. Sezonu 2015/2016 odigrao je u Krki, s kojom je osvojio Kup Slovenije.

Sinovec je u bogatoj karijeri igrao u mađarskim klubovima Solnok i Kaposvari, zatim Lijetkabelisu, s kojim je nastupio i u Ligi šampiona, te Liepajas Lauvasu", zaključuje "Slobodna Dalmacija".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024