"E, SLEDEĆU SA NULOM DOBIJAMO!" Dejan Radonjić napravio šou na Zvezdinoj konferenciji za štampu

Tanjug

03. 03. 2022. u 21:37

DEJAN Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, nije bio euforičan posle velike pobede u Evroligi, ali je u više navrata nasmejao novinare koji su bili na konferenciji za štampu.

Е, СЛЕДЕЋУ СА НУЛОМ ДОБИЈАМО! Дејан Радоњић направио шоу на Звездиној конференцији за штампу

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podsetimo, Zvezda je i pored 16 poena zaostatka uspela da trijumfuje nad Baskonijom, a u moru pitanja koje su potom usledile, prvo se izdvojilo jedno.


Naizgled, vrlo obično pitanje, u vezi sa povređenim plejmejkerom, glasilo je ovako:


"Stefan Marković... Da li će biti sposoban za sledeće utakmice?"

- Biće sposoban za sledeće utakmice, samo ne znamo za koje!, nasmejao je Radonjić prisutne, ali i dodao da je najvažnije da se ne radi o težoj povredi, te da je važno da se svako u potpunosti oporavi, jer je raspored vrlo naporan.


Pred kraj konferencije, u kojoj je prilično detaljno analizirao i određene faze utakmice, i situaciju u ekipi, ali i novonastale prilike u Evroligi zbog izbacivanja ruskih klubova (za koje je rekao da ne bi da se o tome izjašnjava, "jer te stvari nisu konačne"), Radonjić se malo i umorio. Ali, pitanja su se nastavljala, a na jedno je odgovorio u svom stilu.


Uvodni deo bila je novinarska znatiželja da li Zvezdinom treneru više smeta kada njegova ekipa promaši zicer, ili kada se primi koš u poslednjoj sekundi napada, na šta je on strpljivo odgovorio da je i jedno i drugo sastavni deo igre, da možda malo teže pada koš na isteku akcije protivnika, jer se to dešava samo ako dugo igrate dobru odbranu, čim rival mora da šutira u poslednjoj sekundi. Ali, novinaru to nije bilo dovoljno, pa je konstatovao "Pet napada se danas završilo primljenim pogocima u poslednjoj sekundi!"


- I?, podigao je obrvu Zvezdin trener.

- Ništa, kažem, pet napada je tako okončano..., dodao je novinar.

- Dobro, sledeću (utakmicu) ćemo sa nulom da dobijemo!, okončao je Dejan Radonjić taj deo razgovora.

Hvala navijačima

Analizirajući sam meč sa Baskonijom, rekao je, pored ostalog, i sledeće:

- Tranziciona odbrana nam je baš bila loša na početku, ali sve se promenilo u drugoj deonici. A onda, u drugom poluvremenu, nešto smo radili dobro, nešto loše, ali posle svega kroz šta smo prošli, najvažnija je pobeda. Čestitke igračima, a hvala i navijačima, naravno. Nemamo mnogo vremena da o ovome pričamo i analiziramo, uskoro nas čeka nastavak takmičarskog ciklusa. 

Pa, naravno da hoće da nas pobede!

Upitan kako se došlo da se dvaput skoro u potpunosti ispusti deset poena razlike, uključujući i poslednji minut utakmice, Radonjić je ovako odgovorio:

- Danas smo igrali protiv ozbiljnog rivala. Mi i inače u Evroligi igramo protiv ekipa koje su najbolje u Evropi, koje imaju kvalitet, pa naravno da i oni rade nešto da nas savladaju, da pokažu da su bolji. Pokazali su nam to i u prvom meču. Mi smo pokušavali da održimo ritam koji smo dostigli, ali nije to bilo lako. Iz moje perspekitve je to tako, rekao je Zvezdin strateg.

Delovali smo i izgubljeno

Pojedince nije hteo da izdvaja.

- Mi smo timski odigrali dobar meč, neko bolje, neko loše... Timski smo dobro odreagovali posle onakvog početka, kada smo malo delovali i izgubljeno, naglasio je Dejan Radonjić.

Bonus video: SA SNEGA POD OBRUČ: Ko je MVP Evrolige - Vasilije Vasa Micić?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)