"ČOVIĆU, HVALA ZA PANTERA"! Ostoja Mijailović: Zvezda je klub zarobljen od te porodice

Novosti online

17. 02. 2022. u 08:54

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović oglasio se pred sam početak Kupa Radivoja Koraća na kojem će između ostalog nastupiti i crno-beli.

ЧОВИЋУ, ХВАЛА ЗА ПАНТЕРА! Остоја Мијаиловић: Звезда је клуб заробљен од те породице

FOTO: N. Paraušić

Ekipa koju sa klupe predvodi Željko Obradović počinje svoje takmičenje u Nišu u petak od 21.00 čas utakmicom sa Borcem iz Zemuna, a prvi čovek kluba je pričao o odnosu sa Crvenom zvezdom.

- Tenzije uvek dolaze od jedne te iste kuhinje, siguran sam da će ih biti, već su krenule pre nekoliko dana. Što se tiče samog finala sa našim gradskim rivalom, ne bih preskakao ni FMP, ni Borac, ni Megu. Pre nekoliko dana smo imali utakmicu u Železniku protiv FMP, jako tešku do samog kraja, bilo je dosta tenzija u samoj dvorani, od strane njihove publike, koja je bila jednostrana. Klub iz Železnika već godinama brani našim navijačima da dođu u njegovu dvoranu, što nije korektno, jer mi nikome nikad nismo to branili. Na jedan specifičan način, ta atmosfera u Železniku bila je porodična atmosfera – kazao je za Objektiv predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Oštro je komentarisao situaciju u rivalskom klubu, a uporedio je navijače crno i crveno-belih, te poručio da je "Zvezda zarobljen od strane te porodice".

– Znam da možemo dosta bolje nego mnogi drugi, ne zato što smo pametniji, nego zato što puno radimo, što je ovo veliki klub. Imamo publiku koja plati karte, svi ih plate, ne moramo da delimo besplatno za Dan zaljubljenih da bi došli ljudi na utakmicu. Nama zaljubljeni plate karte, a neki drugi sve živo rade, a onda protiv Zadra imaju 500 navijača na utakmici. Zašto je to tako? Jer i njihovi navijači prepoznaju plodove njihovog rada. Što niko u Srbiji neće da prizna da je klub zarobljen od strane te porodice, da je u čeljustima te porodice? To je tako, njihovi navijači to prepoznaju. Ja to smem da kažem, ako će neko da me tuži, možemo sutra i u Lozanu da idemo. Ovo je zaista istina - kazao je Mijailović i nastavio:

foto: Tanjug/Milica Nikolić

 

- Hoće li neko da mi kaže da nije istina da naš gradski rival trenira u prostorijama FMP, kluba protiv kog se takmiči i gde onda FMP koji je u vlasništvu Zvezdinog predsednika fakturiše ogromne obaveze KK Crvena zvezda koja je pravno lice. Pravi veštačke obaveze da niko drugi ne bi bio predsednik kluba. Onda ja da se takmičim s njim, a moje kompanije su zaista sponzori Partizana ili da kažem da smo mi slični? Pa nismo slični, ja nisam lopov i nikada neću biti. Treba da se predstavljam kao veliki mag košarke, a sve što imam u familiji mi živi od državnog kluba. Moj niti jedan član familije nije zaposlen u Partizanu i neće nikada ni biti, što za druge ne mogu da kažem - rekao je Mijailović.

Videli smo spisak crno-belih za Kup na kom se nisu našli Jam Madar i Gregor Glas, a iako važi pravilo da su dozvoljena četiri stranca po ekipi, Obradović će moći da računa na pet, jer je Kevinu Panteru predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pomogao da pre tačno dve godine dobije srpski pasoš upravo zbog nastupa u Čairu.

FOTO: M. Vukadinović

 

– Pravilnik je da četiri strana igrača mogu da nastupaju, naš nijedan neće dobiti pasoš, ali mi imamo Pantera, koji ga već ima. Nije ga dobio od Partizana, želim da se zahvalim našem gradskom rivalu što mu je to omogućio. Omogućili su mu da igra kao srpski igrač. Učinili su nam veliku uslugu i mislim da će Panter biti jedan od ključnih igrača koji će praviti razliku. Mi to nismo radili previše u prošlosti, ali eto, tako se desilo i još jednom se zahvaljujem gradskom rivalu.

Komentarisao je predsednik Partizana i dolazak Matijasa Lesora u klub i njegove igre.

- Zreo je igrač, ima neverovatnu energiju, odgovara mu podrška naše publike. Temperamentan je mladić, prijaće mu i navijanje protivničke publike. On je u Partizan došao i rekao da mu više odgovara navijanje naše publike nego neke druge - podvukao je Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO: DOMINACIJA: Prvih sedmorica skakača u NBA ligi u ovom trenutku su Evropljani!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega