OBRADOVIĆ POSLE KRKE: Pristup je bio odličan, u Evroli ne postoji ekima sa ovolikim brojem mladih igrača

Novosti online

28. 01. 2022. u 20:40

PARTIZAN je ubedljivo savladalo Krku u 18. kolu ABA lige, a utiske posle utakmice izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

ОБРАДОВИЋ ПОСЛЕ КРКЕ: Приступ је био одличан, у Евроли не постоји екима са оволиким бројем младих играча

FOTO: KK Mornar/MEDIA Pro/ABA liga

Beograđani su u Novom Mestu slavili sa 79:63 i na taj način prekinuli seriju od dva vezana poraza. Strateg kluba iz Humske zadovoljan je bio pristupom igrača.

- Dobro smo otvorili utakmicu, napravili razliku u prvoj četvtini i posle je održavali. Imali smo uspone i padove tokom utakmice, razlozi su različiti - nešto je bilo do naše koncentracije, a nešto i do ekipe Krke koja uvek igra u istom ritmu i ne predaje se. Probali su da menjaju odbrane, da nas udvajaju na celom terenu i to je u pojedinim trenucima davalo rezultate. Čestitke igračima, pristup je bio odlilčan i sa tim sam izuzetno zadiovioljan. Hvala ovim ljudima koji su došli da podrže ekipu večeras - rekao je Obradović posle utakmice.

Detalj sa utakmice Krka - Partizan/FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Slovenačke novinare je zanimalo da prokomentariše Gregora Glasa koji ove sezone igra veoma dobra, a meč protiv Krke je okončao sa sedam poena, četiri skoka i dve asistencije.

- Talentovano dete, međutim kao i svi mladi igrači terba da razume šta znači igrati košarku na vrhunksom nivou. Mora da bude još predaniji i koncentrisaniji. On je neko ko voli da treninra i sa te strane nemam zamerki, međutim njegova koncentaracija u pojedinim momentima nije na potrebnom nivou. To nije slučaj samo kod njega, već kod svih mladih igrača. To mu je najveći problem. Dobijaće šansu kao i svi mladi igrači. Mislim da u Evropi ne postoji ekipa sa ovolikim brojem mladih igrača na ovom nivou - kao što je Partizan - zaključio je trofejni stručnjak.

Crno-beli sada imaju učinak 14-3 u ABA ligi, a Krka 3-13.

BONUS VIDEO: Marina Maljković ostaje selektor: Rodoljublje jače i od sportskog motiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)