PARTIZAN UBEDLJIV U NOVOM MESTU: Crno-beli lako izašli na kraj sa Krkom

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 01. 2022. u 18:53

PARTIZAN je uspeo da se vrati na pobednički kolosek nakon dva vezana poraza. Crno-beli su savladali Krku u Novom Mestu sa 79:63 u 18. kolu ABA lige.

ПАРТИЗАН УБЕДЉИВ У НОВОМ МЕСТУ: Црно-бели лако изашли на крај са Крком

FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Za ralziku od prethodna dva susreta izabranici Željka Obradovića su veoma agresivno zaigrali u odbrani od starta meča. To im je omogućilo da rivala svedu na svega 30 poena u prvom poluvremenu posle kojeg su imali prednost od devet razlike - 39:30.

Nije nivo igra Partizana padao ni u nastavku susreta, pa su crno-beli konstantno povećavali prednost koja je u više navrata išla do maksimalnih plus 16.

Koliko je odbrana crno-belih, posebno reketa bila dobra pokazuje činjenica da je slovenački tim poentirao samo pet puta za dva poena iz 19 pokušaja. Mnogo više su se oslanjali na šut van linije 6,75, odakle su uputili 33 šuta, od kojih je 14 bilo uspešno.

Detalj sa utakmice Krka - Paritzan/FOTO: KK Krka/Drago Perko/košarka.si/ABA liga

Beograđani nisu toliko blistali u napadu, ali dobra igra u defanzivi im je omogućavala da nalaze neka dobra i laka rešenja na protivničkoj polovini.

Gosti su lako stigli do novog trijumfa, dok je domaća ekipa produbila krizu, ovo je sastavu iz Novog Mesta bio 10. vezani poraz u ABA ligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Balša Koprivica sa 15 poena, dok je Alen Smailagić dodao 10. Na drugoj strani Rok Stipčević je brojao do 15, pratio ga je Adonis Tomas sa 13.

Partizan posle ovog trijumfa ima učinak 14-3, a Krka 3-13.

BONUS VIDEO: Marina Maljković ostaje selektor: Rodoljublje jače i od sportskog motiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a