"NIŠ JE GRAD KOŠARKE": Predrag Danilović pred završnicu Kupa Radivoja Koraća

Novosti online

25. 01. 2022. u 14:16

PREDSEDNIK Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisali su danas u Gradskoj kući u tom gradu ugovor o organizaciji finalnog turnira Kupa Radivoj Korać.

НИШ ЈЕ ГРАД КОШАРКЕ: Предраг Даниловић пред завршницу Купа Радивоја Кораћа

Foto: N.Paraušić

Danilović je podsetio da se takmičenje 17. put organizuje u Nišu, a 12. put pod imenom našeg proslavljenog košarkaša.

- Sam broj pokazuje koliko volimo da igramo Kup u ovom gradu, gde su ljudi stvarno više nego otvoreni i topli. Niš je poznat po muzičkom festivalu, filmskom, a siguran sam da je poznat i po košarkaškom turniru - izjavio je Danilović.

On je kazao da je siguran da će finale Kupa proći u najboljem redu i da će biti sportsko i fer navijanje.

Danilović je rekao da će do izvlačenja parova 31. januara biti poznati svi detalji u vezi sa prodajom karata, uključujući i to na kojim mestima će moći da se kupe.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se utakmice igraju bez publike ukoliko broj zaraženih korona virusom nastavi da raste, Danilović je rekao da ta mogućnost "naravno postoji" i da će KSS pratiti odluke Kriznog štaba. 

- Nadamo se da imamo što veći broj gledalaca, ali zadnju reč ima Krizni štab. Do sada je kapacitet bio do 30 odsto, a biće tako i na kvalifikacionim turnirima - izjavio je Danilović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je nakon potpisivanja ugovora da je grad veoma zahvalan Košarkaškom savezu Srbije što je odlučio da Niš ove godine bude domaćin finalnog turnira i dodala da se nada da će grad biti dobar domaćin.

Predstavnici KSS-a danas su u Nišu uručili poklone štićenicima "Mare", ustanove koja zbrinjava decu i odrasle ometene u razvoju.

Finalni turnir Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać biće organizovan od 17. do 20. februara u hali "Čair".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)