STOKTONU ODUZETA SEZONSKA KARTA JER JE ANTIVAKSER: Legenda Jute nije želeo da nosi masku, pa jedna osvanula na njegovoj statui ispred hale

Novosti online

24. 01. 2022. u 22:49

LEGENDA Juta džeza i jedan od najboljih košarkaša u igri kraljice sportova, Džon Stokton, ubuduće neće moći da prati uživo mečeve svog Gonzaga koledž tima, čiji dres je nosio pre odlaska u NBA. Razlog je sloboda izbora, odnosno odbijanje da se vakciniše i da nosi masku.

СТОКТОНУ ОДУЗЕТА СЕЗОНСКА КАРТА ЈЕР ЈЕ АНТИВАКСЕР: Легенда Јуте није желео да носи маску, па једна осванула на његовој статуи испред хале

FOTO: AP

Zbog toga mu je oduzeta sezonska karta Gongaze i neće moći više da prisustvuje utakmicama u "Mekarti atletik centru".

Stokton, koji drži rekord NBA lige po broju asistencija i ukradenih lopti, jedan je od samo trojice igrača Gonzage čiji broj je penzionican. Pre njega ta čast ukazana je samo Frenku Burdžisu, a kasnije nama dobro poznatom licu - Adamu Morisonu.

- Tražili su mi da nosim masku na utakmicama. Javna sam ličnost, malo sam vidljiviji, upadljiviji u publici. Zato su dobijali žalbe i rečeno im je da moraju ili da mi ukinu kartu ili da mi kažu da nosim masku - rekao je Stokton, koji se javno protivio obaveznoj vakcinaciji, nošenju maski i lokdaunu.

U jednom ranijem intervjuu Stokton je izneo neproveren podatak da je od posledica vakcinacije preminulo iizmeđu 100 i 150 sportista, inače zdravih.

Zbog ove izjave žestoko su ga kritikovale bivše NBA zvezde Detlef Štremf i Karim Abdul Džabar, a nepoznati šaljivdžija prekrio je maskom lice njegove statue ispred Vivit arene u Solt Lejk Sitiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne