PALA JE I CRNO-BELA TVRĐAVA: Partizanu se ovo desilo prvi put u sezoni

Novosti online

12. 12. 2021. u 20:50

MORAO je jednom da padne i domaći teren. Pokorio ga je tim koji nije bio u prilici da preti.

ПАЛА ЈЕ И ЦРНО-БЕЛА ТВРЂАВА: Партизану се ово десило први пут у сезони

Trifunović, Madar i Mur Foto KK Partizan

Košarkaši Partizana kapitulirali su prvi put u sezoni u svojoj dvorani posle sedam utakmica i to od Cedevita Olimpije (89:96), koja se pred gostovanje crno-belima nalazila u negativnoj seriji od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima.

S obzirom na to da su gosti postigli čak 96 poena, jasno je da "valjkova" odbrana nije bila na zadovoljavajućem nivou. Jedino više koševa ove godine primili su od Hamburga na startu Evrokupa (97), i to na gostovanju. Pre Ljubljančana, najviše poena je Obradovićevim pulenima u njihovom domu ubacio Lijetkabelis, čak 19 manje!

U proseku je Partizan na domaćem igralištu do sada dozvoljavao tek 63 poena po meču, tako da defanzivni aspekt utakmice sa "zmajčekima" kroz ovaj statistički parametar deluje još frapantnije. Obradović je u najavi utakmice istakao da će njegov tim do pobede doći uz pomoć dobre odbrane, međutim plan iz svlačionice se očigledno nije sproveo na parket "Štark arene", koja je u subotu uveče bila solidno popunjena (oko 8.000 navijača).

Kada se na to doda da je zbog problema sa povredom odsustvovao Kevin Panter i da u drugom poluvreme iz istog razloga nije bilo Balše Koprivice, put ka desetom trijumfu u regionalnoj ligi bio je značajno sužen.

- Morali smo da izgubimo kako bismo naučili iz tih grešaka. Nismo igrali odbranu, dali su nam 49 poena za poluvreme. Moramo prvo da krenemo od individualne odbrane, a onda i da napredujemo kao tim. Smatram da defanzivno imamo sjajan tim. To je prva stvar o kojoj smo pričali pred sezonu. Za nas je ključ da igramo odbranu i tako zaustavljamo rivale - samokritičan je Jam Madar, najbolji pojedinac u Partizanovom timu.

Popravljanje utiska pred svojim navijačima crno-beli će imati već u sredu, kada u okviru sedmog kola Evrokupa stiže poljski Slask, dok do Nove godine srpski tim ima još četiri meča, od kojih je najizazovniji onaj u Kubanju, protiv Lokomotive.

RASPORED

1. Partizan - Slask (15. 12.)

2. Mornar - Partizan (18. 12.)

3. Lokomotiva - Partizan (22. 12.)

4. Partizan - Mega (27. 12.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere