PARISKA CRNO-BELA NOĆ: Navijači nosili košarkaše Partizana do pobede nad Metropolitanom

Goran ČVOROVIĆ

09. 12. 2021. u 23:23

PARIZ je sinoć bio obojen u crno-belo. Stotine navijača "parnog valjka" kretale su se Gradom svetlosti i slivale ka severozapadnom predgrađu Levaloa Pere, između perifernog auto-puta i obala Sene.

ПАРИСКА ЦРНО-БЕЛА НОЋ: Навијачи носили кошаркаше Партизана до победе над Метрополитаном

FOTO: G. Čvorović

Od stalnog dopisnika iz Pariza

Bilo je tu organizovanih grupa navijača, ali i mnogo porodica, poznatih lica iz dijaspore. Bila je to noć kada je igrao naš Partizan. Ovu priliku, daleko od otadžbine, nipošto nisu hteli da propuste.

Na prilazu hali "Marsel Serdan" parkirani automobili iz cele Francuske, ali i iz okolnih država Evrope. Navijači su, čak i u vreme pandemije, došli iz Belgije, Austrije, Italije, Švajcarske, Srbije... Najbrojnija je, naravno, bila poznata navijačka grupa partizanovaca iz Pariza.

Cela jedna tribina bila je obojena u crno-belo. Ali, navijači su se, u klupskim bojama, smestili i širom dvorane. Istaknute su crno-bele i srpske zastave, a neprestana pesma je krenula još pre početka meča koji je započeo glasnim odbrojavanjem sekundi iz publike na srpskom jeziku. Poseban trenutak je nastupio na kraju, kada su se svi igrači crno-belih okupili ispod tribine gde su se nalazile najvatrenije pristalice, i zajedno s njima dugo pevali, proslavljajući veliku pobedu nad Metropolitanom (89:82), u šestom kolu Evrokupa.

Priznanje navijačima odao je trener Željko Obradović, ističući da je za Partizan ova podrška bila veoma bitna.

- Navijači Partizana nas uvek sačekaju, bodre nas i to nam je mnogo važno - istakao je veliki strateg, odgovarajući na pitanje "Novosti" da prokomentariše atmosferu.

Atmosferu su pohvalili i protivnici. Trener domaćina Vensan Kole je istakao da je tokom utakmice sve proteklo u najbljem redu, a o navijanju partizanovaca, koji su učinili da sve izgleda kao da njegov tim nije igrao kod kuće, rekao je i ovo:

- Očekivali smo to. Znali smo da ovde ima mnogo navijača Partizana. Volim takav ambijent, čak iako nije išao nama u korist. To je sastojak dobrog meča.

Istovremeno je odao priznanje igračima Partizana.

- Igrali smo protiv veoma jakog tima. Nadam se da ćemo moći da naučimo nešto iz ovog meča. Susreli smo se sa jačim od nas - zaključio je Kole.

Impresionirani su bili i volonteri kluba Metropolitan. Nekoliko njih, okupljeni oko pres-sale, posle utakmice, pitali su se kako li tek izgleda kada se pesma razlegne iz osam, 12.000 ili 15.000 navijačkih grla. Imaće priliku da to osete u revanš utakmici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave