PARTIZAN PAO U ARENI: Cedevita bolja od oslabljenih crno-belih

Novosti online

11. 12. 2021. u 20:53

KOŠARKAŠI Cedevita Olimpije slavili su na gostovanju Partizanu u meču 11. kola ABA lige sa 96:89.

ПАРТИЗАН ПАО У АРЕНИ: Цедевита боља од ослабљених црно-белих

FOTO: ABA

Džejkob Pulen je postigao 19 poena, koliko i Jaka Blažič, a dvocifreni su bili i Ferel sa 15, Murić sa 14 i Radovanović sa 12 poena.

U poraženom timu, u odsustvu povređenog lidera Pantera, bolji od ostalih bili su Zek Ledej sa 17, Jam Madar sa 16, Dalas Mur i Aleksa Avramović sa po 15.

Ovo je bio drugi poraz Partizana u sezoni, pa su crno-beli lidersku poziciju na tabeli regionalnog takmičenja prepustili večitom rivalu Crvenoj zvezdi koja je u šok završnici savladala Krku.

A poraz je došao kao posledica očajne igre u poslednjoj deonici, tačnije sunovratje krenuo u završnici treće četvrtine. 

Cedevita Olimpija je u poslednji kvartal ušla prednostšću od tri poena. Ljubljančani su poslednji kvartal otvorili sa dve trojke, nakon dva pogođena slobodna bacanja Radeta Zagorca za 77:70.

Ferel i Pulen su nastavili da grade prednost gostujućeg sastava, ništa nije mogao da pomogne ni tajm-aut Željka Obradovića.

Crno-beli su pokušavali na sve načine, ali je Cedevita Olimpija imala više sreće i znanja u prvom duelu dva tima ove sezone.

Crno-beli se posle ovog poraza okreću obavezama na evro sceni, a već u sredu u okviru Evrokupa sastaju se sa ekipom Slaska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UDARAC ZA MILVOKI! Bez Adetokumba na startu plej-ofa