VRATITI MILO ZA DRAGO: Partizan večeras gostuje Metropolitanu u Evrokupu

G. K.

08. 12. 2021. u 09:00

EKIPI koja se nalazi u seriji od šest pobeda u nizu, od toga čak devet u poslednjih deset utakmica, ne može da se preti, međutim, mogu da se "pokažu zubi". Sa tim stavom su košarkaši Partizana otišli u Bulonj, na večerašnje gostovanje francuskom Metropolitanu u okviru šestog kola Evrokupa (20.30).

ВРАТИТИ МИЛО ЗА ДРАГО: Партизан вечерас гостује Метрополитану у Еврокупу

Foto: N.Skenderiuja

Crno-beli su juče u 7.45 uhvatili let za Pariz, na kojem su bili svi osim Rodionsa Kuruca, koji još muči muku sa povredom. Posle teškog gostovanja Igokei, iz koga su se bukvalno iščupali, izabranici Željka Obradovića stižu na megdan timu koji se nalazi na vrhu francuskog prvenstva (skor 9-1), a poslednji put pognute glave teren su napustili pre mesec dana. U Evrokupu su na bilansu od tri trijumfa i dva poraza.


- Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu. Savladali su dve evroligaške ekipe, Asvel čak sa oko 20 poena razlike. Za njih je najvažnije da igraju dosta u tranziciji i da imaju izvanredne linije trčanja. Ključ utakmice je da sprečimo njihov kontranapad. Pored tranzicije, prave akcije za šutere, igraju strpljivo i pametno. Moramo da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo šansu za pobedu - jasan je Obradović pred okršaj sa prošlogodišnjih "dužnikom", koji je lani u top 16 fazi istog takmičenja dva puta bio bolji od crno-belih.

Željko Obradović / FOTO: KK Partizan/Drgana Stjepanović/ABA liga


Od tada su se desile velike kadrovske promene u oba tabora, a kod francuskog predstavnika je najveća to što je na klupu umesto Jurija Zdovca seo aktuelni selektor "trikolora" Vensan Kole, koji je sa nacionalnim timom osvajao medalje na svim velikim takmičenjima, poslednja je srebrna na OI u Tokiju ovog leta. On je, uz odličnog plejmejkera Vila Kamingsa i centra Vinsa Hantera, najveća snaga domaćina.

Evrokup, sreda:

Lokomotiva – Trento 17.30
Lijetkabelis – Huventud 18.00
Slask – Hamburg 18.45
Andora - T. Telekom 20.00
Metropolitan – Partizan 20.30  

Tabela:

 1. HUVENTUD 5 4 1
 2. LOKOMOTIVA 5 4 1
 3. PARTIZAN 5 4 1
 4. METROPOLITAN 5 3 2
 5. ANDORA 5 3 2
 6. T. TELEKOM 5 3 2
 7. LIJETKABELIS 5 2 3
 8. HAMBURG 5 1 4
 9. TRENTO 5 1 4
10. SLASK 5 0 5
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna