MINISTAR MALI: Sledeće nedelje na račune 309 klubova biće uplaćeno 10 miliona evra

Tanjug

24. 11. 2021. u 13:50

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je danas da će sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova biti uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra.

МИНИСТАР МАЛИ: Следеће недеље на рачуне 309 клубова биће уплаћено 10 милиона евра

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mali je u Skupštini Srbije rekao da će na sutrašnjoj sednici vlade biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

- Reč je o karateu, atletici, taekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije - rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćeno još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

- Ogromna podrška našem sportu, našim sportistima, iako vlada i dalje velika kriza koja je izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu - rekao je Mali.

On je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte.

Mali je rekao da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

- Važno nam je da pokažemo podršku i sportskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima - rekao je Mali.

BONUS VIDEO: PROJEKAT OD OGROMNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU: Moderni vozovi spajaju Beograd i Budimpeštu

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)