POBEDA LEČI SVE RANE: Partizan večeras u Evrokupu i to protiv "svojih"

Đ. Kelić

17. 11. 2021. u 09:42

IZ derbija su izašli izranjavani, a melem za "ratne" ožiljke košarkaši Partizana pokušaće da pronađu večeras (20.30) protiv Lijetkabelisa u petom kolu Evrokupa i tako se posle dva poraza u nizu vrate na pobednički kolosek.

ПОБЕДА ЛЕЧИ СВЕ РАНЕ: Партизан вечерас у Еврокупу и то против својих

Foto arhiva VN

Pritom, izabranici Željka Obradovića se posle mesec dana vraćaju u svoju "Štark arenu", pošto su prethodni period zbog zauzetosti novobeogradske dvorane bili domaćini u nekadašnjem "Pioniru".


Pored crno-belih, u "Arenu" se vraća i nekadašnji kapiten i trener "valjka" Nenad Čanak, koji već tri sezone sa velikim uspehom vodi litvanski tim u čijem sastavu se nalazi još jedan bivši partizanovac, centar Đorđe Gagić, kao i doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Radičević. U dosadašnjem toku grupne faze su ostvarili dve pobede i isto toliko poraza, dok se naš predstavnik nalazi na bilansu 3-1.

FOTO: M. Vukadinović

Navijači Partizana


- Oni su ekipa koja, uslovno rečeno, igra tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su orijentisani, pre svega, na unutrašnju igru, gde mnogo očekuju od Gagića. Međutim, važno je istaći i da su u dosadašnjem toku Evrokupa imali prosek od 28 upućenih šuteva za tri poena po meču. Ono što mi treba da uradimo jeste da im smanjimo taj broj pokušaja kao i njihov ofanzivni skok. Takođe, moramo da igramo brže u tranziciji i da nešto ubacimo. U poslednje vreme dosta otvorenih šuteva promašujemo, to je nešto na čemu radimo svaki trening - jasan je Obradović o glavnom uzroku dva uzastopna poraza njegove ekipe koja je za tri protiv Andore i Crvene zvezde šutirala procentualno slabije od 20 odsto.
Da ti postoci ne budu još manji potrudio se Dalas Mur, koji je crveno-belima postigao tri od ukupno četiri trojke svog tima, pa se očekuje da u istom ritmu nastavi.
- Igramo protiv dobrog tima na našem terenu. Trebalo bi da se fokusiramo na sebe i sprovedemo u delo plan utakmice. Imaju dobre šutere, u dobroj su formi, sećam se Orelija iz Italije. Vole da spuštaju loptu u reket, i potrebno je da budemo fokusirani svih 40 minuta - istakao je Mur. 

MADAR IMA PROBLEM SA LEĐIMA

CRNO-BELI će protiv Litvanaca, najverovatnije, biti lišeni pomoći Jama Madara, pošto izraelski plejmejker ima probleme sa leđima.
- Jam nije trenirao dva dana. Biće veoma teško da bude u timu. Probao je da radi, ali ima velike bolove. Imao je terapije, videćemo kako će da se oseća pred meč, ali veoma teško da će biti u timu - otkrio je Obradović.
 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)