"PARNI VALJAK" SA AMERIČKIM MOTOROM: Zek Ledej i Kevin Panter prvi poenteri crno-belih

G. K.

12. 11. 2021. u 18:16

STIGAO je "parnom valjku" ovog leta novi kvalitetniji motor američke proizvodnje u vidu dvojice košarkaša evroligaškog iskustva, Zeka Ledeja i Kevina Pantera, koji su odmah na startu sezone potvrdili pozitivne recenzije ranijih "korisnika njihovih usluga", s obzirom na to da su trenutno najbolji poenteri u timu Željka Obradovića.

ПАРНИ ВАЉАК СА АМЕРИЧКИМ МОТОРОМ: Зек Ледеј и Кевин Пантер први поентери црно-белих

foto: aba liga

U dosadašnjih sedam kola regionalne ABA lige Ledej u proseku postiže 13,6 poena (jedini sa dvocifrenim učinkom u timu), dok je odmah iza njega sa tačno devet poena Panter.

Koliki je njihov uticaj na igru ekipe iz Humske pokazuju i drugi statistički parametri, jer je Ledej, takođe, i najbolji skakač sa 6,57 uhvaćenih lopti po meču, dok je prvi asistent tima Panter (3,86).

Kada se pogleda lični utisak dvojice "legionara" u evropskom takmičenju, dolazi se do još impozantnijih brojki. Panter u Evrokupu beleži prosečno 19 poena u četiri dosadašnja meča, po čemu je ne samo najkorisniji igrač svog tima već i uz Džejkoba Pulena (Cedevita Olimpija) i Erika Mekoluma (Lokomotiva) deli treće mesto u celoj ligi (ispred samo Motli sa 22,5 i Kamings sa 21).

Što se tiče njegovog saigrača, on ima nešto slabije brojke nego u Jadranskoj ligi, ali isto tako respektabilne - 10 poena i 5,8 skokova po meču.Jasno je da ono zbog čega su njih dvojica i dovedeni, statistički, ali i na terenu zasada apsolutno isporučuju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili