NOGIĆ: Agresivna odbrana naš najveći adut

Novosti online

12. 11. 2021. u 16:38

Ženska košarkaška reprezentacija priprema se u novobeogradskoj hali “Vizura” za kvalifikacionu utakmicu za Evrobasket 2023, koju će u nedelju od 18 časova odigrati u Zaboku protiv Hrvatske.

НОГИЋ: Агресивна одбрана наш највећи адут

FOTO: KSS

Petnaest košarkašica vredno radi pod vođstvom selektorke Marine Maljković, za prvi duel u novom ciklusu koji očekuje ovaj podmlađeni sastav.

– Naša ekipa je podmlađena u odnosu na prethodno leto. Treniramo kao i uveku visokom intenzitetu i dobroj i pozitivnoj atmosferi i spremamo se za ono što nas očekuje u nedelju u Zaboku. Hrvatska ima veoma mladu i talentovanu ekipu i uz to će imati i prednost domaćeg terena. Mi smo svesne da nas čeka težak posao, ali ako budemo igrale i pratile ono što selektorka traži od nas, ne bi trebalo da imamo problema. Naš najveći adut je agresivna odbrana – istakla je Jovana Nogić.

Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18 časova u Zaboku, a direktan televizijski prenos može da se prati na Sportklubu 2. 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 reprezentacija – pobednika grupa, kao i još 4 najbolje drugoplasirane ekipe.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. I februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni