KAKO JE KEVIN POSTAO PARTIZANOV PANTER: Posle razgovora sa Željkom nisam imao dilemu

Novosti online

04. 11. 2021. u 10:00

BIO je zvezda prelaznog roka. Njegov dolazak u Srbiju posle odlične sezone u Armaniju uzburkao je strasti ne samo u Beogradu, u koji je prvi put stigao bez mnogo pompe iz Olimpijakosa u Crvenu zvezdu, već i u čitavoj Evropi. Kevin Panter nikoga ne ostavlja ravnodušnim:

КАКО ЈЕ КЕВИН ПОСТАО ПАРТИЗАНОВ ПАНТЕР: После разговора са Жељком нисам имао дилему

Foto arhiva VN

- Znam dobro Beograd. Jedno je od mojih omiljenih mesta u kojima sam živeo posle dve godine u Italiji, tri u Grčkoj. Upoznao sam mnoga mesta, ljude, znam i šta predstavlja Partizan, a sigurno ću naučiti mnogo toga što do sada nisam znao. Dobar je osećaj biti ovde.

Raznih napisa je bilo kada si potpisao za Partizan. Za sve je to bilo iznenađenje?

- Verujem, jer sam se pozicionirao poslednjih sezona u Evroligi, stekao reputaciju među zvučnim imenima, ali to sam ja. Prihvatam izazove, rizike, često suprotno od očekivanog. Suština je dobro se zabaviti, uživati u igri, treningu, dati sve od sebe. Bilo je malo i nervoze, ali verujem da ću uspeti da ostvarim ono što se od mene očekuje. Mislim da uvek držim pod kontrolom svoj život i odluke. Nije to nikakav pritisak. Znam da mnogi igrači ne bi uradili ono što sam ja zbog komentara ljudi, ali to sam ja, a Partizan je veliki klub sa bogatom tradicijom. Zadovoljan sam što sam u njemu.

Mesina je letos izjavio da si prihvatio "Ludu ponudu Partizana" i iznenadio sve u Milanu, dok te u Srbiji prati epitet najplaćenijeg igrača?

Foto arhiva VN

 

- Navikao sam na breme pritiska i da se nosim sa njim. Odluka je stvar košarkaškog biznisa. Mislio sam i ja da ću se vratiti u Milano, ali posle razgovora sa Željkom Obradovićem nisam imao dilema. Želeo sam da budem deo njegovog projekta. Izazov je bio i dolazak iz Amerike na nešto potpuno novo. Od načina i filozofije igre, stila života i košarke, ishrane... Sada već imam iskustva, znam šta me čeka, šta očekujem i šta se od mene očekuje. Mislim da je i moj dolazak posle povukao i druge da dođu. Zato mi je i drago što je Zek ponovo sa mnom u timu, ali i ostali momci. Imamo dobru atmosferu.

Znaš i šta traže srpski treneri?

- Da, čoveče! Osvojio sam FIBA Ligu šampiona sa Đorđevićem, pa Šakotom, Kup takođe. Sada sam sa Obradovićem, a ne zaboravite da imam i srpski pasoš - uz karakterističan osmeh će Kevin.

Tokom priprema si imao problema sa ramenom?

- To je sada iza mene. Nisam gubio na kondiciji, a ni nešto mnogo izlazio po Zlatiboru. Ja sam momak iz velikog grada pa sam uglavnom kulirao u sobi. Jedva sam čekao da počnu utakmice. Znamo cilj, a to je da pobeđujemo i izborimo Evroligu.

Kako ti se sviđa naša kuhinja?

Foto arhiva VN

 

- Odlična!

A navijači?

- Fantastični! Video sam to već na prvom meču protiv Efesa u Areni. Milina je igrati u takvom ambijentu, punom naboja i pozitivne energije. Verujem da će tako biti cele sezone. Naježio sam se u Pioniru protiv Turk telekoma, ponese me publika.

Kako ti posle dva meseca deluje tim?

- Zadovoljan sam momcima. Prijatno mi je sa njima i osobljem. Dobro je što smo imali onako jake provere protiv ekipa iz Evrolige, sa kojima se nećemo susretati tokom sezone. Željka doživljavam kao velikog učitelja i zato mi nije neuobičajeno i kada podigne glas. Želi svakoga od nas da učini boljim i izvuče ono najbolje za tim, ali i dopusti da budemo ono što smo kao individue. Duga je sezona pred nama, treba zadržati ovakvu hemiju - poručio je Panter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna