RADONJIĆ O NOVOJ SEZONI: Moramo da damo sve od sebe kako bi bili zadovoljni na kraju, očekujem da ćemo imati snažan kolektiv

Novosti online

19. 09. 2021. u 12:27

POLAKO, ali sigurno nova sezona ABA lige se bliži. Crvena zvezda brani titulu, a trener Dejan Radonjić izneo je svoja očekivanja od iste.

РАДОЊИЋ О НОВОЈ СЕЗОНИ: Морамо да дамо све од себе како би били задовољни на крају, очекујем да ћемо имати снажан колектив

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da se tokom pripremnog dela ekipa suočavala sa dosta povreda, ali da se dobro radilo.

- Ušli smo u pripreme opterećeni povredama, nismo uspevali da izađemo iz toga, a nakon turnira taj problem se povećao. Ali radili smo vredno, posvećeno, dobar radni ambijent je bio pisutan. Uspeli smo da uradimo sve što smo planirali – rekao je Radonjić za "Sportklub" i dodao:

– Svakodnevno analiziramo situaciju. Postoji neka neizvesnost koja smeta i nije prijatna, to su stvari na koje treba da reagujemo. Radimo ono što možemo u ovom trenutku. Videćemo kako će izgledati povratak igrača. Sigurno je potrebno vreme da bi oni ušli u normalan trenažni proces.

Zvezda se pojačala tokom leta nekim dobro poznatim imenima. Veliki broj igrača se vratio među crveno-bele.

- Još nismo uspeli da se sastavimo na treningu i da imamo neke provere u kompletnom sastavu kako bi stvari bile jasnije. Pokušali smo kroz mečeve u Minhenu da prođemo kroz neke stvari, da dođemo do nekih analiza, međutim tek će naredni period dati odgovore na neka od tih pitanja. U svakom slučaju, trudimo se da dovedemo ekipu do nekog stepena sa kojim možemo biti zadovoljni. U ovom trenutku izgleda da to neće biti baš brzo. Verujem da, bez obzira na sve, kroz raspored koji je veoma težak u narednom mesecu, možemo doći do nekog stanovišta i neke procene o tome šta se može očekivati od tima.

Dres aktuelnog šampiona ABA lige naredne sezone nosiće Nikola Kalinić, koji je mnogo toga uradio u karijeri.

- Vidim ga kao igrača koji će svojim kvalitetom i karakterom dati doprinos da ekipa ostvari rezultate koji se očekuju.

POVRATAK Nikola Kalinić/FOTO: KK Crvena zvezda

Crnogorski stručnjak je naglasio da je kolektiv velika snaga Zvezde.

- Vreme će to da pokaže. S obzirom na okolnosti, jako je teško dati direktan odgovor, ali očekujem da imamo jedan snažan kolektiv.

Na kraju je govorio o ambicijama u novoj sezoni.

- Što se tiče Evrolige, nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Što se tiče ostalih takmičenja, svesni smo da je konkurencija veoma jaka, imamo takmičenje u ABA ligi koje jedno od najačih od osnivanja, ako ne i najjače. To znači da su izazovi još veći. Videćemo koliko ćemo uspeti da ostvarimo naše ambicije, ali moramo da damo sve od sebe kako bismo bili zadovoljni na kraju sezone - zaključio je Radonjić.

Crvena zvezda prvu zvaničnu utakmicu igra 25. semptembra od 20 sati protiv Splita u prvom kolu ABA lige.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati