PREMIJERA FILMA SKOK: Životna priča Nataše Kovačević konačno u bioskopima

Novosti online

12. 08. 2021. u 15:48

Film o Nataši Kovačević koja je ispisala istoriju kao prva profesionalna košarkašica sa sportskom protezom posle odlѕaganja usled pandemije konačno doživljava premijeru.

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА СКОК: Животна прича Наташе Ковачевић коначно у биоскопима

FOTO: EPA

Svečana premijera filma „Skok” o košarkašici Nataši Kovačević, njenom zadivljujućem životnom kambeku, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi sličnih sudbina probudi borbeni duh i motivaciju, održaće se 7. septembra, u Kombank dvorani , gde će se Nataša Kovačević pokloniti publici.  Od 8. septembra ovo dokumentarno ostvarenje reditelja Ivice Vidanovića i scenariste Aleksandra Miletića naći će se u bioskopima širom Srbije.

Natašin povratak na košarkaški teren koji je malo ko mogao da zamisli nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 2013. godine, ohrabrio je mnoge i pokazao da se s jakom voljom i upornošću uvek može krenuti dalje. Njenu neverovatnu vedrinu i energiju zabeležio je autorski tim i pretočio u film „Skok“ , koji je omaž Natašinoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta.

"Premijera je bila zakazana pre više od godinu i po dana. Nažalost, zbog pandemije svima su nam životi stali na neki način. Svaka situacija ma koliko loša bila ima svoje pozitivne strane tako da smo taj period iskoristili za nadogradnju i usavršavanje našeg projekta na kojem pažljivo radimo od 2015. godine. Jedva čekam premijeru filma i iskreno verujem da će se cela priča dopasti ljudima i dati im dodatnu motivaciju da prevaziđu neke svoje lične izazove", ističe mlada sportiskinja.

Ispisala je istoriju sporta i 11. novembra 2015. godine postala prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom.

Snimljen u produkciji "Cinnesport-a", a uz podršku FCS-a, košarkaških saveza Srbije i Francuske, kao i ministarstava omladine i sporta obe zemlje, „Skok” beleži kadrove na nekoliko lokacija u Srbiji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji i Nemačkoj, a producenti ovog dokumentarnog filma su: Aleksandar Miletić, Nevena Savić i Ivica Vidanović.

Nataša dodaje da ju je rad na filmu zbližio sa mnogim ljudima koji su joj postali deo porodice.

"Glavna tema filma jeste prijateljstvo, a moram da priznam da sam tokom rada na ovom projektu upoznala puno fantastičnih ljudi. Neki su postali sastavni deo moje porodice i veoma sam im zahvalna na trudu koji su uložili u ovu našu malu avanturu. Verujem da će publika to prepoznati, a ukoliko bih morala da biram jednu reč koja opisuje rad na filmu to je definitvno - prijateljstvo."

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati