NATURALIZUJU SRBINA I AMERIKANCA: Hrvati hoće da spreče propast košarkaške reprezentacije - dovode finalistu NBA lige

Novosti

23. 07. 2021. u 15:03

HRVATSKI košarkaši savez želi da angažuje stranca koji će pomoći reprezentaciji da se podigne na viši nivo, a sada je poznata i lista igrača koje su naciljali!

НАТУРАЛИЗУЈУ СРБИНА И АМЕРИКАНЦА: Хрвати хоће да спрече пропаст кошаркашке репрезентације - доводе финалисту НБА лиге

Foto: FIBA

Nakon neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre okrenuli su se naturalizaciji igrača, a dvojica NBA košarkaša su se sama ponudila. Oni navodno imaju hrvatske korene, a Index otkriva da su to igrači Finiksa i Memfisa.

Prvi je Kameron DŽonson, finalista NBA lige sa Sansima, odnosno DŽon Končar koji nastupa za Grizlise.

DŽonson je svakako veliko iznenađenje, a navodi se da je njegova majka rođena u Americi od roditelja hrvatskih korena. Družio se sa Darijom Šarićem i verovatno je tako i otkriveno da bi mogao da zaigra za košarkašku reprezentaciju Hrvatske.

U pitanju je košarkaš koji igra na mestu krila, a koji je izabran na draftu 2019. kao 11. pik. Prethodne sezone je prosečno beležio 9,6 poena i 3,3 skoka po meču.

Što se tiče Končara, on nije izabran na draftu, ali su ga uzeli Grizlisi za koje je prošle sezone imao skromnu minutažu od 12 minuta po meču (3,9 poena). Zanimljivo, prethodno se pojavila informacija da je njemu deda sa očeve strane Srbin i da bi mogao da igra i za srpsku reprezentaciju.

Takođe, ima i mađarske i češke korene, a pitanje je da li bi mogao da dobije i hrvatsko državljanstvo...

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)