MRAČNA STRANA PARTIZANOVOG LETONCA: Hapšen i osuđen zbog davljenja devojke, pretio da će se ubiti

Novosti

08. 07. 2021. u 14:33

POJAČANJA Partizana nižu se kao na traci. Posle Kevina Pantera, crno-beli dres zadužili su Aleksa Avramović, Zek Lidej i Rodions Kuruks.

МРАЧНА СТРАНА ПАРТИЗАНОВОГ ЛЕТОНЦА: Хапшен и осуђен због дављења девојке, претио да ће се убити

Foto: Instagram/rodionskurucs, Depositfotos, KK Partizan

Letonac je veći deo karijere proveo u NBA, u koju se otisnuo iz Barselone. Pre dolaska u Humsku igrao je za Bruklin, Hjuston i Milvoki!

Kuruks, međutim, za razliku od sportskih terena, ne može da se pohvali da je "zaobišao probleme" van parketa.

Naime, pre dve godine, Kuruks je uhapšen zbog napada na bivšu devojku, dok je branio boje Netsa.

Većina svetskih medija su u početkom septembra te godine preneli da je Kuruks završio na sudu, jer je u noći 27. juna fizički napao tadašnju izabranicu. Optužen je za davljenje, kao i da je devojku dva puta ošamario, ugrizao za usnu i bacio na krevet, kada su joj naprsla rebra prilikom pada.

Prema zakonima države NJujork, optužba je tada bila prekršajna i Letonac se na jesen 2019. pojavio u sudu, pošto je devojka dva meseca posle incidenta odlučila da ga prijavi policiji.

U izveštaj "NJujork posta" se navodi da je Kuruks vikao "ubiću se", pre nego što je navodno krenuo davi devojku, a sud je prilikom hapšenja tadašnjeg igrača Bruklina izrekao zabranu prilaska.

Letonski košarkaš je pušten na slobodu, bez plaćanja kaucije. Američki mediji preneli su da je Kuruks u toj svađi uzeo nož pokušavši da se ubije, ali je tada sav bes preusmerio prema devojki.

Zanimljliva je i izjava Kuruksovog tadašnjeg advokata, koji je rekao da je pomenuti par zajedno otputovao u Las Vegas dan posle incidenta, ali da su nedugo posle toga raskinuli.

Proces na sudu je trajao do marta ove godine kada je Kuruks proglašen krivim za napad na devojku i morao je da odradi 16-nedeljni program protiv nasilja u porodici.

Podsetimo, poslednje pojačanje Partizana igra na poziciji krila i potpisao je dvogodišnji ugovor sa timom Željka Obradovića, ali uz izlaznu klauzulu ako dobije odgovarajuću ponudu iz NBA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)