SAD KREĆE ONO PRAVO: Portoriko za finale

G. KELIĆ

01. 07. 2021. u 20:58

NIJE blistala, ali je sve dosadašnje zadatke na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu košarkaška reprezentacija Srbije uspešno obavila.

САД КРЕЋЕ ОНО ПРАВО: Порторико за финале

FOTO: FIBA

Pobedama nad selekcijama Dominikanske Republike (94:76) i Filipina (83:76) završila je u grupi A na prvom mestu, pa će se u polufinalu, koje je na programu u subotu, sastati sa Portorikom, koji je izgubio od Italije rezultatom 83:90, pa kao drugi u grupi B stiže na megdan našoj ekipi.

VLADA: DAMAMA ZA ZLATO PO 20.000

VLADA Srbije odlučila je na jučerašnjoj sednici da članicama košarkaške reprezentacije Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na EP u Valensiji, bude dodeljena novčana nagrada u iznosu od po 20.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Isti iznos nagrade dobila je i selektorka Marina Maljković, koja je predvodila nacionalni tim.

Teže nego što se očekivalo "orlovi" su preskočili dve početne prepreke. Selektor Igor Kokoškov ne može da bude previše zadovoljan izdanjima svojih izabranika, ali konstantno u prvi plan ističe skraćenu rotaciju usled velikih zdravstvenih problema (Micić, Bjelica i Kalinić nisu igrali zbog manjih povreda).

- Imali smo samo devet igrača, ali takve su okolnosti. Možemo da nađemo način da dobijemo meč sa onima na koje računamo. Kao trener pratim grupu i zahvaljujem se igračima koji nose dres reprezentacije. Imali smo samo tri treninga, novi je tim, nije lako. Fokusiramo se na sledeću utakmicu - rekao je Kokoškov posle Filipina.

Ognjen Dobrić je dobre igre iz klupske sezone u dresu Crvene zvezde preneo i na reprezentativni nivo, zbog čega kod Kokoškova uživa ogromno poverenje. To je i opravdao sa 16 poena koje je sasuo Filipincima.

RASPORED

Utorak 29. jun

(A) D. Republika - Srbija 76:94
Sreda 30. jun
(A) Srbija - Filipini 83:76
Četvrtak 1. jul
(B) Italija - Portoriko  90:83
(A) Filipini - D. Republika sinoć
Subota 3. jul
Srbija - Portoriko
Italija - Dominik./Filipini
Nedelja 4. jul
Finale 20.30

- Nama ove utakmice služe kao trening, jer nismo dugo bili zajedno. Jasno je da ovo sve ne izgleda trenutno dobro, ali kako vreme bude odmicalo verujemo da ćemo biti bolji. Bitno je biti najbolji kada bude najpotrebnije - poručuje Dobrić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)